Doma 1+1=2 Zagorski učitelji bodo v pouk vnesli dobro prakso iz osmih evropskih držav

Zagorski učitelji bodo v pouk vnesli dobro prakso iz osmih evropskih držav

Če je nekje nekaj dobrega, zakaj ne bi prinesli še k nam. Tako nekako razmišljajo na zagorski šoli, kjer so njihovo idejo prijavljeno na razpis Erasmusa+, akcije KA101 prepoznali kot dobro in jim dali zeleno luč za izvedbo projekta.

Enajst učiteljev skupaj z ravnateljico se bo odpravilo na več izobraževanj, kjer bodo med drugim tudi poučevali. Odpotovali bodo na Portugalsko, Dansko, Finsko, Španijo, Grčijo, Irsko, Veliko Britanijo in Belgijo s ciljem, da na področje svoje občine in regije pripeljejo inovativne pristope poučevanja in s tem izboljšajo področja generacij X, Y in Z.

Dejan Kramžar

Dejstvo, da so Osnovno šolo Toneta Okrogarja izbrali med več kot sto prijavljenimi in jim omogočili, da bodo naslednji dve leti raziskovali in prenašali vse, kar bo dobrega tudi v Zasavje. »Ugotavljamo, da je naša vizija “Šola je zgradba s štirimi stenami in prihodnostjo vmes” v teh časih potrebuje več širine, ki v sobivanju z učenci vključuje več povezovalnosti, inkluzivnosti, tolerance, predvsem pa želijo pri učencih zanetiti iskrice vedoželjnosti za nadaljnje učenje in razvoj« pove koordinator projekta Dejan Kramžar.

Vsa nova spoznanja bodo nemudoma vključili v pouk, izdelali analize učnih ur, jih primerjali med seboj, se o njih pogovarjali na strokovnih aktivih, v največje zadovoljstvo pa jim bodo večja kvaliteta, napredek in pozitiven odziv njihovih učencev. Sprva bodo izboljšave prisotne le znotraj prijavljene šole, nato bodo svoja spoznanja prenesli tudi širom Zagorja in Zasavja.

Izobraževanja in sodelovanja šoli ne bodo prinesla le dveletnega udejstvovanja na različnih področjih, je prepričana ravnateljica Nataša Grošelj, ampak bo to dolgoročno vplivalo na samo delo na šoli, motivacijo učencev, na inkluzivnost in spoprijemanje z izzivi vseh treh generacij X, Y in Z.

FOTO: Prenova telovadnice deloma tudi iz državnega žepa

Print Friendly, PDF & Email