Doma Aktualno Žajfa kuolmi in Črno zlato

Žajfa kuolmi in Črno zlato

“V veselje nam je, da smo v evropski projekt Interreg lahko poleg partnerjev vključili tudi občanke in občane Trbovelj” pravijo na Občini Trbovlje, ki so koordinatorji projekta.

V aprilu so objavili natečaj za najboljše spominke, kulinarične menije, doživetje ter prostorsko ureditev industrijske dediščine Trbovelj.

Prejeli 34 predlogov

Med predlogi za doživetje, sta bila kot najboljša izbrana predloga Valentine Radič (Iconic Coffee) in HSE – Energetske družbe Trbovlje d.o.o., najboljši prostorski ureditvi sta prispevala Jurij Kolenc U.I.D.A. in Studio AKKA d.o.o, Joži Kukovič, pa je zelo slikovito predstavila celodnevni jedilnik družine iz delavske kolonije.

Kot najboljša dva spominka je strokovna komisija izbrala: “Žajfa KUOLMI”, avtorice Marjete Hribar in “Črno zlato”, avtorice Valentine Radič. Občina Trbovlje bo z avtoricama sklenila pogodbo za odkup 150 kosov izdelkov. Zelo izvirni so bili tudi drugi predlogi, ki jih bodo v prihodnosti še preučili in poskusili vključiti v projekt in turistični proizvod Inspiracija.

Natečaj je bil predmet aktivnosti v projektu Inspiracija, ki poteka v okviru čezmejnega projekta »Revitalizacija mest industrijske dediščine za preboj kulturnega turizma v Trbovljah, Slovenski Bistrici, Labinu in na Reki«. Projekt se izvaja v sklopu Programa sodelovanja Interreg V-A Slovenija – Hrvaška 2014 – 2020 in ga sofinancira Evropska unija iz sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj. Več informacij o projektu najdete tudi na spletni strani: www.trbovlje.si, www.inspiracija.eu, facebooku:inspiracija.eu in instagramu: inspiracijaeu.

Print Friendly, PDF & Email