Doma Aktualno Zamašena kanalizacija, krivi pa …

Zamašena kanalizacija, krivi pa …

Občanka je v sredini tedna opozorila JP Komunala Trbovlje, da se na območju Trga svobode pri igrišču Partizan v strugo Trboveljščice iztekajo fekalije iz smeri Novi dom in povzročajo neznosen smrad.

Situacijo so preverili delavci Komunale Trbovlje, ki so ugotovili, da je na kanalizacijskem sistemu prišlo do zamašitve, ki so jo povzročili higienski vlažilni robčki. Ti se uporabljajo pri osebni negi dojenčkov in odraslih.

Fekalije tako niso mogle odtekati po predvideni poti znotraj kanalizacijskega sistema, ampak so se izlivale v potok. Zamašeni del kanalizacije so očistili in s tem preprečili nadaljnje izlivanje fekalij.

»Današnji primer izliva fekalij je pokazatelj posledic našega neprimernega ravnanja oziroma odlaganja neprimernih predmetov in snovi v kanalizacijo« opozarjajo na Komunali Trbovlje. »Prav tako v straniščno školjko ne spadajo vatirane paličice, vata, higienski pripomočki, pepel, cigaretni ogorki, pesek, dlaka, smeti od pometanja in drugi odpadki, ki jih najdemo v kanalizaciji« še dodajo in prosijo vse občane in občanke, da se držijo teh navodil, saj le tako lahko zagotovijo pravilno delovanje, tako kanalizacijske sistema kot tudi čistilne naprave

Print Friendly, PDF & Email