Doma Aktualno ZANIMIVO: Na “Funšterc” kar z električnim taksijem

ZANIMIVO: Na “Funšterc” kar z električnim taksijem

Kaj imata skupnega Sašo Šketa, udeleženec oddaje Masterchef in Ana Žontar Kristanc, televizijski kuharica in avtorica več kulinaričnih knjig? Oba bosta to soboto v strokovni komisiji, ki bo ocenjevala najboljši »funšterc«.

Zlati kuolm 2019 bo “razkrit” v soboto popoldan!

Spletni bralci ste izbrali prve tri najboljše zasavske atrakcije, na komisiji pa je, da bo s točkovanjem znana tudi najboljša atrakcija. In to bo prvič obelodanjeno v soboto na Festivalu Funšterc.

Znani so finalisti Zlatega kuolma 2019!!!

Poleg tekmovalnega dela, kjer se bodo različne ekipe pomerile v pripravi slastnega »funšterca« in »krumpantoča« so letos pripravili pester in zanimiv program. Tako boste lahko od tretje ure dalje spremljali glasbeni program, kjer bosta nastopili Rudarska godba Hrastnik in Steklarska Godba Hrastnik brez katerih, po besedah organizatorjev, ni niti »funšterca« niti »krumpantoča«. V nadaljevanju vas bo zabaval Ian Ostrožnik, po uradnem delu pa bodo oder zavzeli člani skupine Funk Fu.

Poleg odličnega glasbenega programa so organizatorji poskrbeli tudi za različne kreativne delavnice, otroško jogo, poslikavo obraza in napihljivo igralo na stadionu. Malo starejši si bodo lahko ogledali stojnice, na katerih se bodo prodajali zasavski pridelki in izdelki ali se okrepčali s pravimi zasavskimi jedmi, kot so jetrna klobasa ali kisla juha.

Vsako pravo praznovanje oziroma festival mora imeti tudi srečelov. Obiskovalci, ki boste oddali svoje glasove za najboljšo ekipo, boste tako sodelovali v nagradnem žrebu!

Novost, ki jo bodo predstavili letos je možnost e-taksija. Gre za okolju prijazen avto na električni pogon, ki ga bo v ta namen priskrbela Steklarna Hrastnik, društvo Rast pa zanesljivega voznika Bojana, ki je član Združenja šoferjev in avtomehanikov.

Električni avto vas bo, v kolikor boste poklicali na številko 030 711 883, pripeljal na festival. To seveda velja zgolj za območje občine Hrastnik.

Print Friendly, PDF & Email