Doma Aktualno Zaradi del ob zdravstvenem domu, spremenjen dovoz in tudi vhod

Zaradi del ob zdravstvenem domu, spremenjen dovoz in tudi vhod

Pričela so se dela pri radeškem zdravstvenem domu, kjer bodo prenovili nadstrešek, uredili dovoze in ponovno asfaltirali parkirišče. 

Izvajalec slabih 200 tisočakov vrednega projekta bo AGM Nemec, ki bo dela opravljal v treh fazah. Z deli naj bi zaključili do konca poletja.

V prvi fazi, ki se je pričela v ponedeljek bodo z deli pričeli na strani pri stanovanjskem bloku, kjer bodo preuredili dovoz na parkirišče, da bo preglednejše. V tem času bo dostop do zdravstvenega doma z leve strani in je parkiranje omogočeno na desni. Po selitvi faze na drugo stran parkirišča bo ravno obratno. Sledi še adaptacija nadstreška in na koncu asfaltiranje celotnega parkirišča, kjer bo urejena tudi vsa komunalna infrastruktura ter nova razsvetljava.

Kot pravi direktor ZD Radeče Franci Čeč, je bilo območje dotrajano – predvsem določene kamnite ograde, nadstrešek in parkirišče na določenih mestih nepregledno. S prenovo naj bi poskrbeli za večjo varnost obiskovalcev zdravstvenega doma.

Začasno bo zaprt glavni vhod

V času del bodo v drugi fazi zaprli tudi glavni vhod v dom in začasno prehod omogočili preko Centra za starejše, ki zaradi epidemije s svojimi delavnicami še ne deluje.

Število parkirnih mest ostaja enako, bo pa po novem več mest rezerviranih za invalide.

Trenutno v ZD Radeče, kot tudi v ostalih domovih po Sloveniji ostaja režim s triažo pri vhodu, dovoljen je vstop le naročenim pacientom, odprte pa so že vse ambulante. V prihodnjem mesecu bodo najverjetneje, kot nam še pojasni Čeč, vzpostavili brezplačne prevoze občanov. Z odprtjem Centra za starejše, ker gre za najbolj ranljivo skupino, pa bodo še malce počakali.

 

Print Friendly, PDF & Email