Doma Aktualno Zaradi hrastniškega primera so ljudje bolj resno vzeli opozorila

Zaradi hrastniškega primera so ljudje bolj resno vzeli opozorila

Prvi primer potrjene okužbe v zasavskih treh občinah je bil v Hrastniku. S potrjenim primerom se postopki niso spremenili, poroča župan Marko Funkl, so pa ljudje bolj resno vzeli vsa navodila, ki so bila izdana v teh dneh.

V hrastniškem štabu Civilne zaščite se aktivno pripravljajo na morebitno povečanje okuženih občanov in v pripravljenosti so lovske koče, planinski domovi – ki bodo služili kot prostori za karanteno nujnih služb, oziroma v primeru, da zmanjka prostora v trboveljski bolnišnici. Po navodilu Vlade bo konec tedna odprta tudi tržnica.

Število prostovoljcev raste, problem je zaščitna oprema

Število prostovoljcev dnevno raste, v sodelovanju z Rdečim križem oskrbujejo tri dodatne družine. V tem trenutku je prostovoljcev dovolj, več kot je potreb. Večji problem je zaščitna oprema. Občina, po besedah župana, oskrbuje z maskami, oblekami in rokavicami zdravstveni dom in dom starejših – to kar bi morali prejeti s strani države. Če kmalu ne bo pošiljke, bo tudi občinska oprema pošla, opozarja Funkl.

Bo znano, kdo je okužen?

Podatkov o osebah, ki so okužene javno ne bodo izpostavljali. Javno obvestilo bo le v primeru, da bo šlo za osebe iz nujnih služb – kot so zdravstveni delavci, policisti, trgovci in ostali, ki so v kontaktu s širšo populacijo.

Včeraj še en pozitiven bris, tokrat iz druge občine

Print Friendly, PDF & Email