Doma Aktualno Zaradi stavke zaprte zasavske lekarne

Zaradi stavke zaprte zasavske lekarne

V sredo bodo tudi zasavske lekarne zaprle svoja vrata.

Zasavski lekarnarji se pridružujejo stavki sindikatov javnega sektorja. “Farmacevti smo nosilci lekarniške dejavnosti in od države pričakujemo priznanje standardov in normativov, plačilo, ki ustreza višini izobrazbe, zahtevnosti, intenziteti ter predvsem odgovornosti na delovnem mestu ter plačilo vseh storitev s strani ZZZS-ja” pravi direktorica Zasavskih lekarn Sabina Drobnič.

Zaprti v sredo med 10. in 13. uro

Enote Zasavskih lekarn bodo v sredo 24. januarja zaprte od 10. do 13. ure, razen Lekarne Trbovlje, kjer bodo preko dežurnega okenca izdajali zdravila predpisana na recept tega dne oziroma označena z nujno. Poleg tega bo takrat mogoče dobiti tudi zdravila za nujna stanja, kot so vročina, zobobol …

Najnižji plačilni razred za farmacevta po končani fakulteti je 32, z napredovanji se lahko povzpne na 42, farmacevt specialist pa tudi do 49. plačilnega razreda.

Zgolj kot primer – v razponu od 40. do 48. plačilnega razreda se gibajo funkcije višjega sodnika, okrožnih in okrajnih sodnikov.

Foto: GZ Trbovlje

Gasilci, Vodje izmen 1 in 2 začenjajo s 26. in 31. plačilnim razredom. “Ti morajo imeti vsaj 6. in 7. stopnjo izobrazbo, njihovo delo pa od njih zahteva, da se vedno znajdejo v nepredvidljivih, nevarnih situacijah in da s svojim koordiniranjem obvladujejo ekipo tudi po več 10 ali več 100 ljudi” nam je lani oktobra povedal sindikalist David Švarc. Gasilci so s protestom dosegli sporazum z vlado in dobili povišanje določenih delovnih mest za en in nekatere za dva plačna razreda višje.

Print Friendly, PDF & Email