Doma Aktualno Zasavcem bo v Trbovljah prisluhnil varuh človekovih pravic 

Zasavcem bo v Trbovljah prisluhnil varuh človekovih pravic 

Zasavcem bo prihodnji teden na voljo varuh človekovih pravic Peter Svetina. Svojo pisarno bo za en dan prestavil v Trbovlje, kjer se bo sestal z vsemi, ki potrebujejo njegovo pomoč. 

Peter Svetina

Varuh človekovih pravic Peter Svetina bo s sodelavci v sredo, 20. 3. 2019, posloval v občini Trbovlje. Vsi, ki menite, da so vam kršene pravice in bi vam lahko varuh s sodelavci pomagal, lahko pokličete na telefonsko številko 030 720 225 najkasneje do ponedeljka, 18. 3. 2019, do 15. ure in se naročite na polurni pogovor. Pogovori bodo potekali v prostorih občine na naslovu Mestni trg 4. 

Ta dan bo varuh obiskal tudi Center za socialno delo, Okrajno sodišče, Upravno enoto ter Dom upokojencev Franca Salamona Trbovlje, srečal pa se bo tudi z županjo Jasno Gabrič in njenimi sodelavci, kjer bodo govorili o prizadevanju občine za spoštovanje pravic občanov.

poslovanjem zunaj sedeža se skuša institucija Varuh človekovih pravic Republike Slovenije (Varuh) približati tistim, ki jo potrebujejo. Enkrat na mesec varuh s sodelavci obišče določen predel Slovenije in se pogovori z vsemi, ki bi pri uveljavljanju svojih pravic potrebovali pomoč institucije, ki jo vodi. To obliko dela institucija izvaja že ves čas, od začetkov leta 1995. V Trbovljah se je dvakrat mudila tudi varuhinja dr. Zdenka Čebašek Travnik leta 2008 in leta 2012. Ker je občin v Sloveniji 212, bi vse lahko obiskali v približno 17 letih, zato namen poslovanja ni priti v vse občine, ampak se vsaj približati vsem, ki bi potrebovali pomoč, pa ne (z)morejo priti v Ljubljano. Sicer jih lahko na sedež Varuha kadarkoli v poslovnem času pokličete na brezplačno telefonsko številko 080 15 30pišete ali jih obiščete
 
Poslovanje zunaj sedeža pa ni edina oblika dela novega varuha na terenu. V ponedeljek se je odpravil v Maribor, kjer pa se ni pogovarjal z vnaprej prijavljenimi posamezniki o njihovih težavah, ampak se je seznanil z delom in težavami nekaterih institucij, ki skrbijo za najranljivejše, kot so otroci in osebe s težavami v duševnem zdravju. 

Prispevek je oglasno sporočilo. Naročnik Varuh človekovih pravic RS.

Print Friendly, PDF & Email