Doma 1+1=2 Zasavci, posluh! Priložnost izgubljena ne vrne se nobena.

Zasavci, posluh! Priložnost izgubljena ne vrne se nobena.

Dobra novica za vse, ki želijo znati več. Predstavniki Zasavske ljudske univerze so stopili v konzorcij z Izobraževalnim centrom Geoss iz Litije in skupaj pripravljajo paket brezplačnih izobraževanj za brezposelne.

V tem tednu so zasavski šolniki v roke prejeli sklep šolskega ministrstva, da lahko izvajajo neformalne programe za brezposelne za dvig jezikovnih in digitalnih kompetenc ter priprave na izpite ZUP in tujih jezikov.

Že v lanskem letu so na Zasavski ljudski univerzi izvajali tovrstne programe. “Tako smo v času od maja do oktobra 2017 znotraj projekta izpeljali 11 programov, v katere se je vključilo 134 brezposelnih. Uspešnost udeležencev je bila visoka, več kot 90 odstotna” pojasnjuje Anja Lenart. Sodeč po odzivu udeležencev na anketah, jih je bilo všeč vzdušje ter odlični predavatelji, ki so snov pojasnili predvsem na praktičnih primerih.

Odobrenih je 9 programov za Zasavje, in sicer za 60-urne tečaje angleščine, nemščine na različnih ravneh, računalniško pismenost za odrasle (RPO), 30-urne tečaje Excela, Worda in priprave na izpit iz ZUP-a. Našteti tečaji so v domeni Zasavske ljudske univerze in se bodo odvijali v Zagorju in Trbovljah. Priprave na izpit iz znanja tujih jezikov na Državnem izpitnem centru pa bodo izvajali njihovi kolegi iz Litije.

Programe financira Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, kandidati, ki bi želeli v programe vstopiti, pa se morajo posvetovati s svojim svetovalcem na Zavodu za zaposlovanje. Glede na sklenjeno pogodbo bodo udeležencem, ki bodo obiskovali program izven svojega kraja, povrnjeni tudi potni stroški.

 

Osebne motivacijske predstavitve vseh programov za brezposelne bodo na ZRSZ, OS Trbovlje:
– ponedeljek 22.1.2018 ob 13.00 – predstavitev jezikovnih tečajev – Angleščina in Nemščina,
–  torek, 23.1.2018 ob 13.00 – predstavitev računalniških tečajev – RPO, Word in Excel.

Kontaktna oseba za dodatne informacije je Anja Lenart, tel. 03 56 55131 ali anja.lenart @zlu.si

Print Friendly, PDF & Email