Doma Aktualno Zasavci – revolucionarji v gašenju požarov

Zasavci – revolucionarji v gašenju požarov

Matej Škerbič

Leta 1990 sta z očetom odprla podjetje in začela z delom. Prvo tehnologijo so odkupili od Japoncev leta 2001 in z inovativno tekočino naredili preboj na trgu. Tako so že 15 let ukoreninjeni gasilci požarov. Matej Škerbič z očetom je v desetletju in pol na noge postavil inovativno podjetje, čeprav zanj niti mnogi domačini ne vedo.

Revolucija v gašenju požarov

Matej Škerbič je pristaš lokalnega okolja, zato v Hrastniku ostaja, čeprav kritičen do visokih zneskov za nadomestilo stavbnega zemljišča. Z Bonpetom odkriva nove produkte in dela revolucijo v gašenju požarov.

Začelo se je z odkupom patenta za tekočino, to pa so sami še izpopolnili in jo umestili v različne produkte, ki so danes na voljo na tržišču.

Ampule, gasilniki, spreji …ves čas pa ostaja ista neverjetna tekočina, ki v nekaj decilitrih zmore to kar z muko naredi več hektolitrov vode.

Bonpet večino posla naredi preko državne meje, doma le kakšno desetino, pojasni Škerbič. Po 15 letih prihajajo v “zrelo fazo”, v obdobje, ko so pridobili razne certifikate. Naš posel ne gre čez noč, vsak proces traja po več let.

Produkt številka je ena je neverjetna gasilna ampula, ki je primerna za gospodinjstva, industrijo, elektro objekte … po potrebi je le ta prilagojena prostoru in zahtevam.

Želja, da se nikoli ne uporabi je seveda v prvi vrsti, odločno poudari Škerbič, kljub temu pa se požari dogajajo in Bonpetovi izdelki so se že izkazali. Preko 50 požarov je zabeleženih, kjer so na licu mesta preverili, da zadeva deluje.

Vsak otrok lahko pogasi manjši požar

Najpreprostejši za uporabo je vsekakor sprej. Lahko ga uporablja otrok in ni v nevarnosti, saj curek nese dovolj daleč, da se ni potrebno približati ognju. Problem je, ker klasičnih gasilnikov marsikdo ne zna uporabljati, sploh ne v stresni situaciji.

VIDEO

Do sedaj so bili usmerjeni bolj v poslovno rabo, v večje prostore. V zadnjem času so se lotili akcije Propromotion, kjer se obračajo do končnih kupcev. Do nas in do vsakega gospodinjstva. Z otroško igrico bi radi otrokom v šolah predstavili informacije o pravilnem ukrepanju ob požaru in, prikazali, kako preprosto z Bonpetovimi pripomočki pogasiti požar. Pripravili so projekt, kjer bodo zmagovalce odpeljali v Benetke. Šole, ki sodelujejo v vsakem primeru pridobijo, saj s sodelovanjem dobijo tudi brezplačno ampulo za en prostor po lastni izbiri. Prvim šolam so ampule že namestili.

V gospodinjstvu gasilna sredstva  niso predpiana, v poslovnih prostorih pa morajo biti. Škerbič si želi, da bi bili uporabe vešči vsi : Stremimo k rešitvam, da bi vsak znal uporabiti naše naprave. Vsak otrok. 

Problem številka 1 v gospodinjstvu je kuhališče

Pa garaže, delavnice, kurilnice. Prostoru primerno so različne tudi količine gasilnih sredstev. Ampula pokrije 8 kubikov zaprtega prostora. Uporabi se lahko več ampul, Bonpetovci pripravijo tudi posebne rešitve za specifične prostore. Avtomatski gasilni aparati z Bonpetovo tekočino zdržijo dlje in jih, za razliko od klasičnih gasilnikov, ni treba servisirati kar 10 let.

Tekočina ni ekološko oporečna in ne uniči materialov v prostoru. Po uporabi se prostor le počisti.

Gasilec vedno na domu

Ampula deluje tudi, ko vas ni doma. Ko in če se prostor segreje na določeno temperatur, eksplodira, tekočina se razprši in ogenj pogasi. Lahko deluje tudi kot granata, torej če pride do požara, jo enostavno vržeš v ogenj, se razbije in tekočina opravi z nepridipravom.

Bonpet je svoje prostore v Hrastniku odkupil od Sijaja in jih preuredil za potrebe svoje proizvodnje, skladišča in pisarn.

 

Print Friendly, PDF & Email