-- OGLAŠEVANJE --

Zasavci v samem vrhu najboljših domačih dobrot!

-- OGLAŠEVANJE --

V ravnokar zaključenem koncu tedna je na Ptuju potekala že 30. prireditev Dobrote slovenskih kmetij. Osrednji del prireditve predstavlja državno ocenjevanje prehranskih izdelkov s kmetij in razstava nagrajenih živil. Priznanja za kakovost proizvedenih živil so prejele tudi nekatere kmetije iz naših krajev.

Kmetija Sešlar iz Podlipovice je prejela priznanja za mlečne izdelke iz ekološke biodinamične pridelave- za surovo maslo bronasto, za poltrdi sir srebrno priznanje in za albuminsko skuto zlato priznanje.

Albin Ravnikar iz Spodnjih Izlak je prejel zlato priznanje za kruh iz krušne peči in bronasto za orehovo potico, Ana Zakonjšek iz Knezdola zlato priznanje za ajdov mešani kruh, Franc Lazar iz Orehovice pa je za gozdni med prejel bronasto priznanje.

Ivanka in Tomaž Rožej iz Turja sta prejela zlato priznanje za jabolčni čips in za motni jabolčni sok ter bronasto priznanje za bistri jabolčni sok, Jože in Zdenka Kreže iz Podkraja pa zlato priznanje za jabolčni sok, ter bronasto priznanje za jagodno marmelado.

Matej Pust z Dola pri Hrastniku je prejel zlato priznanje za šampinjone v kisu in cvetlični med, srebrno priznanje pa za kislo zelje in kisane zeljne glave.

Erna Deželak z Dola pri Hrastniku je prejela zlato priznanje za krhke flancate, Ani Draksler pa zlato priznanje za fini šarkelj.

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Litija – Zagorje: Jutri NE bo popolne zapore ceste

Popolna zapora ceste Litija - Zagorje je za jutri odpovedana. Ob sobotah je sicer od 7.30 do 17. ure pri galeriji Šklendrovec napovedana popolna zapora...
-- OGLAŠEVANJE --