Doma 1+1=2 Zasavci v teku kar 8 programov na daljavo za odrasle

Zasavci v teku kar 8 programov na daljavo za odrasle

Na Zasavski ljudski univerzi ZLU in VGC delajo od doma prav tako sodelavke iz Večgeneracijskega centra Zasavje. Ampak to niti slučajno ne pomeni, da se ne družijo in da ne dopolnjujejo svojih znanj. 

Aktivnosti v tem času potekajo kar na daljavo. Pripravljajo e-vsebine, e-delavnice, komunicirajo preko elektronske pošte, družabnih omrežij ter mobilnih in spletnih aplikacij – kaj kmalu pa se obetajo še e-učilnice.

Trenutno kar 8 programov na daljavo

Polona Trebušak

»Zaenkrat nam gre dobro« navdušeno predstavijo svoje delo na Zasavski ljudski univerzi, kjer nikakor niso pozabili niti na starejše in manj digitalno vešče. Takšnim svetujejo preko telefona, ali drugih komunikacijskih naprav, da ostanejo v stiku in lahko sledijo njihovim programom.

Prejšnji teden so starejši, ki so obiskovali tečaj nemščine preko VGC, začeli z nemščino na daljavo preko Zoom-a. V tem tednu pričnejo še z angleškimi uricami, ure slovenske kulture tudi že potekajo za priseljence preko FB skupine. »Tako bomo nadaljevali, kolikor časa bo pač potrebno« poudari direktorica Polona Trebušak, saj je prepričana, da je ohranjanje stika udeleženci izjemnega pomena. »V teh težkih časih jim pomagamo premagovati stiske in skrbimo, da čas, ki je na voljo koristno preživijo.«

Hvaležni za čas modernih tehnologij

Anja Lenart iz VGC je morala delo prilagoditi dobesedno čez noč: »Vsi skupaj smo bili postavljeni pred velik izziv in sprva je bilo prisotno nekaj zmede, strahu, nemoči«  A so  kmalu spoznali, da je vse za nekaj dobro. Hvaležni, da živijo v času modernih tehnologij so svoje delo hitro prilagodili ter se naučili uporabe nekaterih novih spletnih aplikacij, predvsem tistih, ki omogočajo neposreden stik.

Udeležence so povabili na e-aktivnosti, torej na izvedbo tečajev/vadb na daljavi ali kar v živo prek spleta. Bili so presenečeni nad veliki odzivom, nato pa še nad računalniškimi spretnostmi posameznikov. »Brez težav smo se povezali in nadaljujemo z učenjem na daljavo« navdušeno pojasni Lenartova.                                 

Vsem udeležencem in ostalim zainteresiranim smo ves čas na voljo na telefonu 03 56 55 131, 068 613 954 ali na elektronskem naslovu  info@vgc-zasavje.si. Veseli bomo vašega klica ali elektronskega sporočila. Vabljeni pa ste tudi, da nas spremljate na FB profilu Večgeneracijski center Zasavje, sodelujte z nami v debatah ali nam pošljite kakšno slikico. Koliko možnosti za ohranitev stikov, k sreči.

Aktivnosti, ki trenutno potekajo:

  • Z angleščino na pot; učenje na daljavo preko e-pošte
  • Ure slovenske kulture; učenje na daljavo preko e-pošte, ustanovljena FB skupina Ure slovenske kulture 2020
  • Zimska računalniška šola; spletni računalniški tečaj (ZOOM)
  • Slikanje za dušo; aktivnosti potekajo preko MSN
  • Jutranja joga; spletna vadba (ZOOM)
  • Športna rekreacija za zdravje; ustanovljena FB skupina Rekreacija za zdravje, video objave z navodili za vadbo
  • Der, die, das za zimski čas (tečaj nemščine); spletni jezikovni tečaj (ZOOM)
  • Ich bin, du bist (tečaj nemščine); spletni jezikovni tečaj (ZOOM)

Print Friendly, PDF & Email