Doma Aktualno Zasavje: Turističnih bonov le za vzorec, nočitev preko 500

Zasavje: Turističnih bonov le za vzorec, nočitev preko 500

Prav nič veliko presenečenje ni, da v Zasavju ni gneče turistov kot na slovenski obali ali v visokogorju. Opazno zasavsko zamudo pri razvoju turizma danes najbolj občutijo ponudniki nočitev in hrane. Bonov le za vzorec, tudi obiska v gostilnah občutno manj. 

Čeprav malo, največ nočitev so junija zabeležili Zagorjani, 231. Gostišče Kum ima sicer povečini nočitve delavce in ne turistov, nam vsakič znova enako sporoči direktor Jože Ule. Kar je bilo turizma, je kakšen kolesar ali posamezniki, ki se v Zagorju ustavijo med potjo. Prejšnja leta je bilo več prihodov ob večjih zagorskih dogodkih in prireditvah, letos pa še tega ni, razočaran opisuje Ule.

Odpovedali zabave tudi že za vnaprej

Odpovedane so vse večje zabave, poroke. “Niti eden ni bil, da bi povpraševal o mizi za več kot 30 ljudi. Še tisto kar je bilo rezervirano so vse odpovedali tudi že za naprej.”

Zelo podobna zgodba prihaja iz Vidrge, kjer je večina gostov iz tujine. No vsaj bila.

Zasavski ponudniki žrtve propadlih turističnih projektov

Nekaj povpraševanje je, nekaj malega rezervacij, tudi na bone. A kot nam predstavi situacijo Sebastjan Žibert iz Gostišča Vidrgar gostje do zadnjega dne niso prepričani ali bodo res prišli. Glede na lansko leto je obisk povsem zanemarljiv. Okoli 90 odstotkov gostov iz tujine pripelje v svoje nedrje Vidrgar, letos se vračajo le stalni gostje in kakšni posamezniki.

“Problem je, ker smo v območju, ki se ne smatra kot turistična destinacija” je kritičen do propadlih turističnih projektov Žibert, in glede na situacijo in predvidevanja bo tako še kar nekaj časa naprej.

Dnevnih gostov je na Vidrgi podobno kot prejšnja leta, povsem samevajo pa velike dvorane namenjene praznovanju okroglih jubilejev, porokam in poslovnim druženjem.

Vir: SURS

S turističnimi boni raziskovanje Zasavja

Print Friendly, PDF & Email