Doma 1+1=2 Zasavske mamice o življenju v času epidemije

Zasavske mamice o življenju v času epidemije

Zasavske mamice smo vprašali, kako njihovo življenje poteka v času epidemije?

Elvedina Mujkič Besič, Trbovlje

Sem na porodniški in moja punčka je stara 7 mesecev. 

Sicer že celotno porodniško inštruiram, tako da zame ni pretirane razlike. Razen te, da imam sedaj inštrukcije kar preko skypa. Pogrešam druženje s starši in tudi oni pogrešajo vnukinjo. ❤️

Ines Gorenc, Hrastnik

Delam ves čas, saj sem zaposlena v lekarni. Pomagata mi babi in dedo. Tudi babi še dela, zato poskusiva kombinirati. Z dvema 3-letnikoma je precej dela. 
A vse se da. ❤️

Andreja Pikel, Zagorje

Imam 4 letnico in 6 letnika. Ko so zaprli šole in vrtce, smo ostali doma. So pestri dnevi, ko delava za šolo, je treba tudi 4-letnico zaposliti, da je mir! Popoldne ne glede na vreme gremo ven, ker vsi rabimo zrak in da se razmigamo. Gremo pa čez gozd, da porabimo dovolj energije! Dnevi so pestri, razigrani, tečni, ustvarjalni, veseli …na koncu si rečem hvala bogu, da smo zdravi!

Manja Pap, Dol pri Hrastniku

Jaz osebno moram reči, da se nimam kaj pritoževat, ker v tem času ne hodim v službo. Čist v redu funkcioniramo. Naloge za šolo delamo dokaj sproti. Ker imam čas smo v tem času bili veliko v hribih, na sprehodih, se rolali, kolesarili in igrali karte. Tako, da dolgčas nam ni in skupaj preživimo kvaliteten čas za kar sem hvaležna.

Tina Zupanek, Zagorje

K sreči sem trenutno na porodniškem dopustu, tako da se zame ni kaj dosti spremenilo – razen tega, da imam ves dan, namesto dveh (dvojčka), doma štiri otroke – enega šoloobveznega. Mož še vedno hodi v službo v sosednjo občino. Kar mi je najtežje, je prepoved prehajanj med občinami, s katero nam je preprečeno preživljanje časa na vikendu in pa seveda ob vsem živ-žavu z najmlajšimi, poskrbeti še za najstarejšega in njegove šolske obveznosti.

Katja Lipec, Hrastnik

Doma sem že od novembra 2018 saj se zdravim za rakom. Partner dela 1 dan 12 ur 1 dan prost, imajo namreč spremenjen delovni čas. Imam 15 in 18 let stara najstnika, ki sta oba dobro sprejela šolo na daljavo. Je pa res, da starejši malo bolj resno jemlje šolo. Zdi se mi, da so ljudje v času korona virusa začeli malce drugače gledati na življenje, vrednote,  dobrine …

Print Friendly, PDF & Email