Doma Aktualno Zasavske marnje o županskih kandidatih

Zasavske marnje o županskih kandidatih

Župansko soočenje Hrastnik 2014

Tako. Tokrat nismo nič spraševali, le poslušali smo. Pa ne bomo pisali, kdo s kom in zakaj, temveč le, koga bomo, po govoricah sodeč, letos spremljali v predvolilnem boju za župansko mesto. Kaj se šušlja?

V Zagorju boj že odločen?

Soočenja za parlamentarne volitve 2018, Zagorje.

Poglejmo najprej v Zagorje, tam, kjer pravijo, da boja sploh ne bo. Župan že od leta 1994 Matjaž Švagan bo seveda poskusil še z enim mandatom. Ob bok naj bi se mu postavila Željo Železnik iz SD-ja in Primož Jelševar iz SLS. Ali bo kandidat tudi Bojan Simončič, ki je pred kratkim izstopil iz stranke SDS, še ugibajo Zagorjani.

Se bo v Trbovljah našel resen protikandidat?

V Trbovljah govorijo več imenih. Jasna Gabrič bo vsekakor poskusila še vsaj enkrat, za svoje protikandidate pa, kot kaže, bo imela le moške tekmece. Jože Pustoslemšek je že potrdil, da je brez težav zbral podpise in ima kup podpornikov. V gostilniških debatah pa se je pojavil tudi nekdanji podžupan Mitja Rozina ter tudi Levicin kandidat na parlamentarnih volitvah Aleš Gulič. Ponovno naj bi se na volilnih lističih pojavil Borut Dolanc, čisto sveža govorica pa med kandidate uvršča tudi Andreja Bregarja.

Županska soočenja v vseh treh občinah 2014

V Hrastniku kampanje že s polno paro

Pa poglejmo še v Hrastnik, edino mesto, kjer aktualni župan ne gre na volitve, je pa kar izbral svojega favorita. Tega na glas še noče povedati, a javna skrivnost je, da gre za Janija Medveška, ki je Jeričevo listo bolj kot ne le preimenoval. Ponovno se bo v volilni boj podal kadrovsko okrepljen Marko Funkl, žensko predstavništvo pa naj bi sprva prevzeli 2 Vojki, a v zadnjem času govorijo le še o eni – Vojki Šergan. Nekdanji SMC-jevec Božo Majcen bo tokrat nastopil na listi s polovico nekdanjih SMC-jecev. V Hrastniku pa veliko govorijo tudi o kandidaturi Franca Bokala. Že dolgo nazaj je napovedal svojo kandidaturo in se resno lotil bitke še Gregor Pajić.

Je še kak potencialni kandidat pa ga nismo omenili? Verjetno. Če veste kaj več kot mi, nam to le sporočite na urednistvo@zon.si ali na FB ZON – Zasavske onlajn novice, obenem pa lahko pošiljate tudi vprašanja kandidatom, ki jih bomo namesto vas, zastavili mi. 

Print Friendly, PDF & Email