Doma 1+1=2 Zasavske šole, vrtci, kulturni centri, zdravstvene ustanove …odprti/zaprti?

Zasavske šole, vrtci, kulturni centri, zdravstvene ustanove …odprti/zaprti?

Šole, vrtci, zdravstveni in kulturni domovi, mladinski centri …na enem mestu smo zbrali podatke za vse zasavske ustanove, kako delujejo v času ogroženosti s koronavirusom. Podatke bomo dopolnjevali in osveževali večkrat dnevno!

Zdravstveni domovi

Trbovlje

Do nadaljnjega bo glavni vhod v ZD Trbovlje (pritličje) ZAPRT zaradi preventivnih ukrepov. Vhod v ZD bo mogoč izključno skozi »stari« vhod, torej iz zgornje strani. Na vhodu bo obiskovalce pričakal zdravstveni delavec, ki bo povprašal o morebitnih simptomih ter izmeril telesno temperaturo. IZHOD iz doma bo v pritličju, skozi glavni vhod.

Dodatno obvestilo – režim na otroško šolskem oddelku!

Vhod za otroke in mladostnike, ki prihajajo v Otroško-šolski dispanzer, Center za duševno zdravje otrok in mladostnikov (pedopsihiatrinja, psihologinji), zobne ambulante ali laboratorij, je skozi GLAVNI VHOD (drsna vrata). Ob prihodu vas sprejme zdravstveni delavec, ki vam poda nadaljnja navodila. Spremstvo otroka naj bo omejeno na eno zdravo odraslo osebo.

Za obisk pri zdravniku v Otroško-šolskem dispanzerju se obvezno naročite na tel. številki 03 56 24 151 ali 03 56 24 152 v ordinacijskem času ambulant med 7.15 in 19.00 uro. Nenujne zadeve (napotnice, recepti) uredite po telefonu.

Otroci in mladostniki, ki imajo datum preventivnih pregledov v tem tednu počakajo pri stranskem vhodu, kjer bodo vhod odprli posebej zanje. Na vhodu bodo pregledani, dobili bodo tudi natančna navodila kje na otroško šolskem oddelku se lahko gibajo. Kako bo s preventivnimi pregledi naprej, se bodo  v trboveljskem zdravstvenem domu odločili konec tedna.

Hrastnik

Urniki ambulant so objavljeni na spletni strani. Sprememb v sami organizaciji dela zaenkrat ni. Vse aktivnosti, po besedah direktorja Gregorja Pajića, izvajajo kot prej. Soba za izolacijo, če Hrastnik postane tudi točka za odvzem brisa, je pripravljena.

Vsi vhodi v ZD Hrastnik, razen zgornjega, bodo vsaj do konca naslednjega tedna zaprti. Na glavnem vhodu bodo izvajali triažo.

Zagorje

Od danes do nadaljnjega so vsi stranski vhodi v ZD Zagorje zaprti. Dostop je mogoče le skozi glavni vhod, kjer se bo izvajala triaža.

Bolnišnica

Splošna bolnišnica Trbovlje

Zaradi omejevanja števila ljudi, v zvezi s širjenjem koronavirusa SARS-CoV-2, v SB Trbovlje začasno ukinjajo osebno naročanje na preiskave in preglede v enotni točki naročanja. Preklic velja do nadaljnjega. Pacienti se lahko naročijo na preiskave in preglede izključno po:
– telefonu – 03/56-52-594 ali 595,
– elektronski pošti – narocanje@sb-trbovlje.si,
– preko spletne strani eZdravje-zVem – https://narocanje.ezdrav.si/

Vrtci

Hrastnik

Delo vrtca poteka nemoteno, so pa odpovedali Dneve odprtih vrat, ki naj bi bili v tem tednu. Prav tako so odpovedali ogled predstave v Delavskem domu, predavanja za starše, ki je planirano 24. marca bodo – če bo stanje nespremenjeno – prav tako odpovedali in starše pravočasno obvestili.

Trbovlje

Tudi trboveljski vrtec je do morebitnih novih navodil ministrstva normalno odprt, z navodili, ki vključujejo preventivne ukrepe so seznanili starše. Odpovedali so »privajanje na vodo« za predšolske otroke ter četrtkovo celodnevno izobraževanje v vrtcu in bližnji telovadnici.

Šole

OŠ Tončke Čeč

Poleg splošnih ukrepov so na šoli od danes odpovedali vse najemnike njihove telovadnice in omejili vstop v šolo za starše in druge obiskovalce. Pouk poteka nemoteno, ostale dejavnosti pa bodo organizirali v skladu z navodili šolskega ministrstva.

OŠ Trbovlje

Poleg splošno veljavnih ukrepov za zamejitev širjenja okužbe s koronavirusom so na šoli sprejeli še dodaten ukrep. Do preklica bo za zaposlene in učence odprt samo glavni vhod, za vse preostale je vstop v šolske prostore omejen. Starši in drugi lahko pri vratih stopijo v stik z informatorko (varnostnica oz. varnostnik), ki bo prevzela ali predala otroka.
Za vse, kar izrecno ne zahteva osebnega obiska ustanove, smo na razpolago prek elektronskih naslovov ali telefona.

Zunanje uporabnike šolskih prostorov OŠ Trbovlje so obvestili, da le-teh do nadaljnjega ne bodo mogli uporabljati.

OŠ Ivana Cankarja

Aktivnosti se izvajajo v skladu z oblikovanim načrtom za zagotavljanje kontinuiranega dela v šoli v času okužb z virusom. Program osnovne šole (tudi jutranje varstvo in podaljšano bivanje) izvajajo v skladu z urniki, dodatne aktivnosti, ki presegajo redni program osnovne šole, so prestavljene. Prav tako do preklica velja odpoved najema šolskih prostorov in telovadnice.

OŠ Toneta Okrogarja, OŠ Ivana Skvarče in OŠ Ivana Kavčiča, OŠ Slavko Grum, Vrtec Zagorje, SŠ Zagorje, Glasbena šola

Do nadaljnjega so odpovedane vse dejavnosti otrok in učencev, ki so bile predvidene izven posameznih zagorskih zavodov, in sicer v zaprtih prostorih. Odpovedana so izobraževanja zaposlenim in nenujne službene poti. Danes bodo odpovedali popoldanske dejavnosti zunanjih najemnikov v telovadnicah in drugih prostorih zavoda (ukrep začne veljati jutri). Na državni ravni so odpovedana vsa športna tekmovanja ter vse predvidene prireditve v občini.

STPŠ

Nekatere preventivne ukrepe smo sprejeli ob pojavu sezonske gripe, dodatne pa že konec februarja ob grožnji korona virusa, poročajo na STPŠ.

Za mesec marec so organizatorji odpovedali precej prireditev, na katerih bi sicer sodelovali naši dijaki (tekmovanja, srečanja, predstavitev…). Tiste, ki jih organizira naša šola, so predvidene šele v aprilu in maju – nanje se zaenkrat pripravljajo v polni meri in upajo, da nam jih ne bo treba odpovedati (konferenca TRiii, regionalna predstavitev dijaških podjetij, regijsko tekmovanje v robotiki za osnovne šole, ekskurzija v tujino…).

GESŠ

Skupne govorilne ure so na Gimnaziji in ekonomski šoli Trbovlje odpovedali, starše pa pozvali k drugim načinom seznanjanja. Zaradi odpovedi tekmovanj, dogodkov – sproti prilagajajo šolski koledar. Odpovedali so tudi najem vsem zunanjim uporabnikom.

Mladinski centri

Zagorje

McZos zaenkrat ne bo prekinil z izvajanjem svojih programov, saj gre v večini za manjše skupinske javne dogodke, ki v osnovi ne predstavljajo tveganja za prenos okužb.

Hrastnik

Delavnici planirani za ta teden (finančna pismenost in enakost spolov) sta odpovedani, nove termine bodo sporočili naknadno. Prav tako je odpovedano četrtkovo druženje občanov v okviru projekta Starejši za starejše in VGC-ja. Ostale redne aktivnosti pa zaenkrat potekajo po ustaljenem urniku.

Trbovlje

Tudi v MCT so odpovedali vse dogodke, prireditve in najeme prostorov do nadaljnjega. To pomeni, da so odpovedana tudi redna popoldanska srečanja mladih v Open klubu in redne dejavnosti društev, ki so koristili njihove prostore. Prav tako trenutno ni rezervacij prostora za praznovanje rojstnih dni ali zabave. Kavarna MCT in hostel zaenkrat obratujeta normalno.

Kulturni in športni centri

Hrastnik

V Hrastniku so trenutno odpovedane vse prireditve in dogodki, ki naj bi se zvrstili v Delavskem domu Hrastnik in športni dvorani na Logu (gledališki abonma, otroški abonma, občni zbori, koncerti …) za ta in naslednji teden. Predvajane filmskega programa je planirano po programu.

Pozvali so tudi organizatorje športnih tekmovanj, da izvedejo planirane tekme brez gledalcev, kar so že sprejeli v RK Dol TKI Hrastnik.

Bazen zaenkrat obratuje nemoteno.

Zagorje

Vse prireditve in dogodke za naslednjih 14 dni, so v zagorskem kulturnem domu odpovedali oziroma prestavili na kasnejši datum. Odpovedane so tudi vse kino predstave in najemi v KCDD.

Trbovlje

Prireditve, dogodki in najemi so odpovedani v Delavskem domu Trbovlje. Vaje društev se izvajajo po lastni presoji.

Zavod za šport Trbovlje

Do nadaljnjega je prekinjen program “Spoznavajmo se s športom” tako v dopoldanskih kot popoldanskih urah. Ukrep velja jutri (sreda, 11. marec) od 15. ure dalje.

Prav tako bo danes vrata zaprl fitnes v ŠD Polaj in bo zaprt do preklica.

Knjižnice

Trbovlje

Odpovedane so vse prireditve in dogodki do nadaljnjega, izposoja in vračilo knjižnega gradiva pa potekata nemoteno.

Hrastnik

Do preklica vse prireditve odpovedujejo tudi v hrastniški knjižnici, izposoja knjižničnega gradiva medtem poteka nemoteno.

Zagorje

Od danes, četrtek, 12. 3. 2020 naprej (zaradi koronavirusa) do nadaljnjega so odpovedane vse prireditve v Knjižnici Zagorje. Knjižnica bo za izposojo gradiva normalno odprta. Za podaljšanje gradiva pokličite na telefon 03/56 60 620.

 

VDC Zagorje

V Varstveno delovnem centru so zaenkrat odprti, se pa držijo vseh preventivnih ukrepov. Če, bodo prejeli navodila za zaprtje, bodo nemudoma ukrepali. Odpovedana je prireditev Beseda, ples, glasba in MATP igre, poleg tega izvajalci izobraževanj do nadaljenjega odpovedujejo vsa izobraževanja.

 

Zasavski muzej Trbovlje

Uradna otvoritev razstave Panorama Trbovelj dne 12. 3. 2020 je odpovedana, ogledi vseh razstav pa bodo potekali nemoteno v odpiralnem času ZMT.

 

Print Friendly, PDF & Email