Doma 1+1=2 Zasavski osnovnošolci izdali pesniško zbirko

Zasavski osnovnošolci izdali pesniško zbirko

Trboveljski osnovnošolci so že tretje leto dokazali, da imajo pesnjenje v krvi.

Osnovna šola Tončke Čeč je že tretje leto uspešno izvedla zasavski festival mladinskega pesnjenja. Leta 2016 so zasavski osnovnošolci pesnili pesmi o domovini, lansko leto o šoli, letos pa je bil razpisan natečaj na temo MOJE MESTO ali MOJ KRAJ.
“Namen festivala je spodbujanje literarne ustvarjalnosti mladih, ki imajo radi rimano besedo, radi zapisujejo v verzih in bi jih želeli deliti z javnostjo” pojasnjujejo na OŠ Tončke Čeč.
Učenci so se skupaj z mentorji prijavili na razpis in v pesmih razmišljali o domačem kraju, kulturni dediščini ter o okolju, kjer živimo. Do konca marca so prejeli več kot 90 pesmi in večino so objavili v elektronskem zborniku, ki ga najdete na tej povezavi.

Letošnja gostja na prireditvi je bila ustvarjalna Trboveljčanka Simona Solina, pesnica, promotorka branja in zagovornica življenja vseh živih bitij. Po kratkem glasbenem uvodu so jo povabili, da je spregovorila o svoji kreativni službeni poti, ki se prepleta z njenim zasebnim življenjem in nenazadnje poslanstvom. Z vidnim navdušenjem in prikupno iskrenostjo je odgovarjala na vprašanja, ki so ji jih zastavili učenci, sodelovala pa je tudi pri podelitvi najboljšim.

“Vsak uspešen zaključek nas vodi k snovanju in uresničevanju novih podvigov, zato že letos vabimo, da se nam prihodnje leto pridružijo tudi tisti mladi pesniki, ki jim letos ni uspelo soustvarjati skupne pesniške zbirke” zaključijo koordinatorki festivala Marjana Eberlinc in Urša Bajda.

Print Friendly, PDF & Email