Doma Aktualno Zasavski smučarji iz pancerjev v plesne čeveljce

Zasavski smučarji iz pancerjev v plesne čeveljce

A ste vedeli, da smučarji tudi dobro plešejo?

Po Zasavskih dneh na Krvavcu še smučarski ples.

Plesi so bili pred leti v Zasavju tradicija, ki je skoraj izginila. A letos bo drugače.

Andraž Hernavs (FB)

Trije zasavski smučarski klubi ŠD 365, SK Zagorje in SD Trbovlje so strnili moči in 25. novembra obljubljajo ples, kot ga še ni bilo. Čeprav smučarji, ti ne bodo plesali v pancerjih, se bodo pa v plesnih čeveljcih zavrteli v ritmih Mambo Kingsov.

Kot pravi Andraž Hernavs, predsednik trboveljskega društva, bo pravo presenečenje večera tudi akcija PODARIM-DOBIM, saj bo večer poln nostalgije, obujanja dobrih starih časov, ko smo sedeli pred TV ekrani in navijali za Matejo Svet, Bojana Križaja, Urško Hrovat, Jureta Koširja in ostale.

Zasavski dan na Krvavcu 2017

Po Zasavskem dnevu, še smučarski ples

Dogodek bo nadgradnja Zasavskega dne na Krvavcu, dodaja Hernavs, ki je letos že tretje leto uspešno na enem mestu zbral cel kup Zasavcev – in to v polni smučarski opremi.

Uroš Zupan, pomočnik direktorja RTC Krvavec

Uroš Zupan, idejni vodja Zasavskega dne na Krvavcu je velik “krivec” tudi za trboveljski smučarski ples, še izvemo. Bistvo vsega pa je druženje in povezovanje Zasavcev.

 

Polovica vstopnic že prodanih

Prodaja vstopnic se je že pričela. Toplo hladni bife na osebo znaša 15 evrov, vstopnice pa lahko kupite na blagajni Delavskega doma Trbovlje (vsak dan med 17. in 20. uro). Izkupiček, če bo le ta večji od stroškov, bo namenjen popularizaciji smučanja med mladimi.

Največ 400 ljudi bi takšen ples lahko sprejel, več kot polovica kart je že rezerviranih.

Print Friendly, PDF & Email