Doma 1+1=2 Zasavski šolarji: Še bi počitnic, ampak tudi v šoli je lepo

Zasavski šolarji: Še bi počitnic, ampak tudi v šoli je lepo

September je tisti mesec v letu, ki se ga nekateri razveselijo, drugi pa ne. Zopet se začne šola, s tem pa učenje, ocenjevanje in zgodnje zbujanje. Kljub vsemu pa so mnogi z veseljem stopili v razrede in se po dolgem času srečali s sošolci. 

Doživljanje svojega prvega šolskega dne takole opisujejo zasavski šolarji. Zala je devetošolka na Osnovni šoli Narodnega heroja Rajka Hrastnik, podružnice Dol in pravi, da je vesela, ker se je zopet začela šola. Raje pa bi vseeno še vedno imela počitnice.

Zala

”Letošnje leto je moje zadnje leto na osnovni šoli. Pouk se je začel ob 9. uri, pred tem pa smo počakali pred šolo, da skupaj z ostalimi sošolci odidemo v matično učilnico. Pred vstopom smo si morali nadeti maske in obvezno razkužiti roke. Najprej nam je razredničarka razdelila urnike, sledil je pogovor o dogodkih v letošnjem letu; valeta, če zaradi korona virusa bo, do šolskih ekskurzij in ostalih dejavnostnih dni. Prejeli smo tudi učbenike, zbrali predsednika razreda in dan zaključili s pogovorom o pravilih druženja zaradi trenutne situacije. S tem bomo najbrž živeli še kakšno leto, situacije pa se ne da spreminjati, temveč z njo se lahko samo sprijaznimo.” pove Zala. 

Urša

Urša je zasavska srednješolka in pravi, da ji veliko pomeni stik s profesorji v živo in ne preko računalnika. “Meni ni bilo preveč všeč, ker se je zopet začela šola, spet se bom morala učiti, obenem pa sem bila vesela, ker sem zopet videla prijatelje. Edini problem pri večini učencev in dijakov predstavljajo maske, ki jih moramo nositi cel dan, razen ko smo v razredu vsi skupaj.” še doda Urša.

Brina

“Letos je veliko novih učiteljev, ki so polni energije, zato mislim, da bo kar pestro.” s prikritim nasmeškom pove sogovornica Brina iz Dola pri Hrastniku. “Letos sem začela obiskovati 9. razred osnovne šole. Prvi šolski dan ni bil prav poseben, razen tega, da moramo nositi maske in uporabljati le določeno stranišče, se ni kaj dosti spremenilo.” zaključi osnovnošolka.

Nika

“Novo šolsko leto je na svoj način zmeraj zanimivo, včasih zaradi novih učiteljev, včasih pa zaradi spominov, ki se bodo ustvarili skozi leto.” pripoveduje Nika. “Začeli smo okoli 9. ure in se odpravili v matično učilnico, tam smo se pogovarjali, si razdelili učbenike, ter šli skozi koledar letošnjega šolskega leta.” še doda.

Tian je četrtošolec na Osnovni šoli Trbovlje. Pravi, da ima vsako leto drugo učiteljico in letos je z novo zelo zadovoljen. “Vesel sem, da sem lahko spet med sošolci, šole v naravi pa se še najbolj veselim.” navdušeno pove Tian.

Larisa je učenka tretjega razreda na Osnovni šoli Alojza Hohkrauta. Vesela je ker pouk poteka v šoli in ukrepi niso tako strogi, da bi jo motili. “Super je ker se spet vidim s sošolci, želim pa si, da bi šolanje tako potekalo še naprej in ne od doma.” svoje mnenje izrazi tretješolka.

 

 

Print Friendly, PDF & Email