Doma Aktualno Zasavski “špetir”, ko sosed sosedu …

Zasavski “špetir”, ko sosed sosedu …

Za pravno svetovanje občanom ima Občina Hrastnik sklenjeno pogodbo z odvetnico Mileno Lukmar iz Zagorja ob Savi. Pravne nasvete je ta teden v Hrastniku posredovala njena pooblaščenka  pravnica Marja Lukmar Ule, ki nam je zaupala, da občani največ nasvetov potrebujejo zaradi medsosedskih sporov, zanimajo jih osebni stečaji ter izvršbe.

Občanov, ki pridejo po brezplačno pravno pomoč, je v Hrastniku kakšen teden polna čakalnica, kakšen teden nihče. V letošnjem letu so s pravnim nasvetom pomagali že sedemnajstim. V letu 2017 so svetovali 22 strankam, v letu 2016 pa kar 34.
Občina Hrastnik mesečno plačuje za opravljeno storitev pavšalni strošek v višini 30 evrov neto.

V Zagorju lahko odvetnika izbirate

V zagorski sistem brezplačne pravne pomoči je vključenih pet odvetnikov, to so Sašo Ostrožnik, Ivan Blatnik, Milena Lukmar, Danijel Brtoncelj in Borut Markošek.

Občani v Zagorju lahko oddajo vlogo za brezplačni pravni nasvet preko elektronske pošte na naslov brezplacna.pravna.pomoc@zagorje.si, po navadni pošti ali neposredno na vložišču občine. Vsako prvo in tretjo sredo v mesecu pa občani Zagorja ob Savi lahko po predhodni oddani vlogi dvigne napotnico, s katero se zglasi pri odvetniku.

V Zagorju ob Savi je brezplačno pravno pomoč v letu 2016 iskalo 9 občanov, v letu 2017 štirje občani in v letošnjem letu tudi štirje občani.

 

Največ pravnih vprašanj imajo v Trbovljah

Iz Občine Trbovlje so sporočili, da je v letu 2016 koristilo brezplačno pravno pomoč 49 občanov, leta 2017 – 17 občanov ter v letošnjem letu do konca junija 16 občanov.

Brezplačno pravno pomoč v sodelovanju z Občino Trbovlje nudi Odvetniška pisarna Ostrožnik.

Brezplačno pravno pomoč opravlja odvetniška pisarna v sklopu pavšalne pogodbe o opravljanju storitev, ki jo ima z Občino Trbovlje sklenjeno že več let. Dodatno pa za opravljanje brezplačne pravne pomoči odvetniška pisarna občini ne zaračuna nobenih stroškov.

Print Friendly, PDF & Email