Doma Aktualno Zasavskim trem junakom medalja za hrabrost

Zasavskim trem junakom medalja za hrabrost

Popoldne 3. novembra lani so bili v Zasavju priča izjemno nevarnemu dogodku. Zgolj požrtvovalnosti treh pogumnih občanov iz Hrastnika in Trbovelj se je zahvaliti , da se zgodba ni končal tragično.

Zasavski junaki Sergej Izgoršek, Gorazd Šajtegel in Aleš Zupanc so rešili občana, ki ga je krvoločno napadel pes.

Foto: UK

V enem od križišč nad Hrastnikom je starejšega moškega, medtem ko je sprehajal svojega psa, tistega dne napadel tuj pes, ameriški staffordshirski terier. Občan se ga je otepal, a je pri tem padel po tleh. Zaradi ugrizov, ki so mu povsem zmaličili roke mu je zmanjkovalo moči in klical je na pomoč.

Foto: UK

Popadljivi terier se je agresivno zaganjal tudi v njegovega psa. Na pomoč je naprej priskočil Gorazd Šajtegel, ki se je pripeljal mimo. Istočasno se je poleg ustavil tudi Sergej Izgoršek in zatrobil, da bi psa pregnal. Ker to ni uspelo, sta ga poskusila ustaviti še z udarci in ga tako nekako uspela odgnati, nato pa ranjenemu do prihoda reševalcev nudila še osnovno prvo pomoč. Aleš Zupanc pa se je mimo pripeljal ravno, ko je pes pobegnil po ulici. Zapeljal je za njim ter mu z vijuganjem levo in desno uspešno preprečil možnost ponovnega napada. Naposled je izjemno razdraženega psa izrinil s ceste in ga ujel ob škarpo, kjer mu je pes na vozilu celo pregriznil obe sprednji pnevmatiki. K sreči so tedaj na kraj že prispeli tudi hrastniški policisti in nevarnega psa s streli pokončali.

Aleš in Sergej

Vsi trije so včeraj prejeli medalje za požrtvovalnost. S hitrim, učinkovitim in prisebnim ravnanjem, pri čemer so se ugrizom podivjanega psa zavestno izpostavili tudi sami, so napadenemu moškemu zagotovo rešili življenje, so poudarili na Policiji, ki vsako leto podeli medalje za hrabrost in požrtvovalnost najbolj pogumni v državi. Letos so takšni podelili 29.

FOTO: Jasmina Matko

Print Friendly, PDF & Email