Doma Zasavsko Zasavsko-posavske športne igre

Zasavsko-posavske športne igre

17. septembra so potekale 9. zasavsko – posavske igre invalidov v treh panogah: v pikadu in balinanju v moški in ženski konkurenci, v ribolovu pa je tekmovanje potekalo samo v moški konkurenci.

Sodelovala so društva invalidov KOO Zasavje-Posavje: DI Sevnica, DI Radeče, DI Hrastnik, DI Trbovlje, MDI Litija – Šmartno, ter gostitelji DI Zagorje. Tekmovanje v pikadu je potekalo v gostišču Pri Vidrgarju, balinarji so tekmovali na Kipah – AMD Trbovlje, ribiči pa pri Ribiškem domu Zagorje.

2. mesto v pikadu in balinanju ter 3. mesto za ribiče

Ekipe Društva invalidov Hrastnik so tekmovale v vseh treh panogah. Ženska ekipa v pikadu je zasedla 2. mesto, tekmovale so v postavi Slavica Dvornik, Štefi Kaluder in Majda Korbar. Ženska ekipa v balinanju je tekmovala v postavi Sinki Bajda, Frida Zaletel in Mari Holešek in so prav tako zasedle 2. mesto v svoji konkurenci.

Moški ekipi balinarjev in pikadistov sta tokrat ostali brez uvrstitve med prve tri, se je pa odlično odrezala ekipa ribičev v postavi Edi Pufler, Karli Medved in Franci Jug, ki so osvojili 3. mesto v svoji konkurenci.

Naslednje, desete jubilejne igre v letu 2018 bodo potekale v organizaciji enega od društev invalidov iz Posavja.

Blaž Dvornik

Print Friendly, PDF & Email