Doma Aktualno Zasavsko študentsko delo povečini v strežbi

Zasavsko študentsko delo povečini v strežbi

Trenutno najbolj plačana dela, ki so na voljo v Zasavju zahtevajo določeno predznanje, opravljene izpite ali tečaje. To so: poučevanje, inštrukcije, treniranje plavanja ter računalništvo in programiranje. Urne postavke so nekje med 8 in 9 evri bruto.

Od 4,5 do 6 evrov na uro za strežbo

Daleč največ dela je na razpolago v gostinstvu, kjer samo za strežbo iščejo preko 20 študentov po vseh zasavskih občinah. Povprečno plačilo, ki ga gostinci namenijo za tovrstno delo znaša 5 evrov neto oziroma 5,92 evra bruto na uro.

S študenti so pomagajo tudi v trgovinah

Z delom študentov si pogosto pomagajo tudi v trgovinah. Poslovodkinja Manja Funkel iz hrastniškega Spara pojasni, da iščejo študente za delo na blagajni, za polnjenje polic in na prodajni liniji. Največkrat v času poletja ali praznikov. Urna postavka za študentsko pomoč pa znaša 5,30 evra neto.

Glede na ponudbo na spletni strani e-Študentskega servisa je največ kratkotrajnih del, pogosto pa se zgodi, kot nam zaupajo na servisu, da podjetja vzamejo študente, s katerimi so zadovoljni večkrat tekom leta in jim tako omogočijo, da v času študija pridobijo pomembne delovne izkušnje in vključevanje v delovni proces.

Kot nam še zaupa Saša Praček iz študentskega servisa študentje največ delo iščejo v času poletnih počitnic, veliko jih dela tudi med vikendi.

Za študente v Zasavju večinoma strežba, dražji so od zaposlenih

 

Print Friendly, PDF & Email