Doma 1+1=2 Zbirajo prijave za 4 brezplačne tečaje

Zbirajo prijave za 4 brezplačne tečaje

»Na začetku je kar težavno, a ko steče, je prav fino. Kot večina stvari v življenju. Ljudje se bojimo novih poti, izzivov, ker tam nismo še domači in predpostavljamo, da bo šlo slabše. Mnogi prepoznavajo prednosti učenja na daljavo, ker ni treba iti od doma, poleg tega trenirajo red, disciplino in organizacijo,« pove direktorica ZLU Polona Trebušak.

 

 

 

Kako in kateri so trenutni tečaji, ki potekajo na daljavo

Tečaje angleščine, nemščine in slovenščine, ki trenutno potekajo v okviru projekta Center za pridobivanje kompetenc Zasavje 2018-2020 za zaposlene in brezposelne s poudarkom na starejših od 45 let, so preusmerili na učenje od doma.

Zelo hitro so se prilagodili in se naučili uporabe nekaterih novih spletnih aplikacij, predvsem tistih, ki omogočajo neposreden stik, kot sta Zoom in Vox. Kot udeleženka zapiše na FB, da komaj čaka tečaj nemščine na daljavo, vedo, da so uspeli moč in radost učenja deliti naprej.

Bi želeli opravljati brezplačen izpit iz slovenščine za tujce na osnovni ravni ali pridobiti certifikat o znanju tujega jezika (nemščine ali angleščine)? Prijavite se na brezplačne 30-urne priprave na izpite in dobili boste možnost brezplačnega opravljanja izpita. Ker je zdaj pravi čas, pohitite s prijavo, saj je število mest omejeno. Za več informacij pokličite na telefonsko številko 03 56 55 125 ali 030 722 129 (Tina Polajnar Povše).

Udeležencem je tovrstno učenje nova izkušnja, nov izziv, ki omogoča pridobivanje znanja angleščine v udobju doma in hkrati uporabe računalnika, e-pošte worda in podobno.

»Moja izkušnja z izobraževanjem na daljavo je zelo v redu. Vključena sem v program UŽU MI. Naloge so vsebinsko jasne in zelo pregledne, posnete in naložene na YouTube. Predavateljica Jadranka se zelo trudi in nas podpira, da tečaj izpeljemo do konca. Res smo lahko veseli napredka tehnologije, da nam to vse skupaj tudi omogoča,« je zapisala Andreja iz Zagorja ob Savi.

Trenutno zbirajo prijave za 4 brezplačne programe:

• Aktualna spletna orodja in varna raba (40 ur)
• Priprave na izpite iz slovenščine (30 ur) in brezplačno prvo opravljanje izpita iz slovenščine za tujce na osnovni ravni
• Priprave iz nemščine in angleščine za pridobitev državnega certifikata o znanju iz tujega jezika (30 ur)
• Začetni tečaj ruščine (40 ur)

 

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email