Doma Aktualno Zbiranje podpisov: Razjezila ga je izjava ministra, zato je stvari vzel v...

Zbiranje podpisov: Razjezila ga je izjava ministra, zato je stvari vzel v svoje roke

Tri leta sem imel v hrastniškem domu mamo, pripoveduje Slobodan Filipovič, ki se je odločil, da pozove Hrastničane in Hrastničanke k zbiranju podpisov za izgradnjo novega doma starejših v Hrastniku. Jezen na izjavo ministra, je stvari vzel v svoje roke.

Slobodan Filipovič

Tako mati, kot Slobodan sta bila s storitvami v domu zadovoljna. »Vsakič, ko sem prišel na obisk, mi je rekla, naj prinesem kakšno čokolado za sestre« Cenila je, kako so do nje ustrežljive in ji pomagajo. Sodu je izbila dno izjava ministra Gantarja, pove Filipovič, da je za korona stanje v hrastniškem domu krivo osebje. Zato je sestavil peticijo, ki jo te dni podpisujejo po mestu – za izgradnjo novega doma na Leši. Prepričan namreč, da je krivda vse drugje kot pri osebju doma.

Pobudo sta pozdravila tako direktor DSO Drago Kopušar kot tudi župan Marko Funkl, ki je prepričan, da so pritiski na več načinov lahko koristni. »Hrastnik nov dom nujno potrebuje« je odločen. Občina je pripravila vse potrebno, da se uvrsti med tistih nekaj novogradenj, ki jih bo »požegnalo« ministrstvo.

Lokacija na Leši

Na občini so potrdili, da so papirji pripravljeni, uskladiti morajo še glede lastništva zemljišča. Odstraniti ali pa prestaviti bo potrebno tudi vrtičkarje, ki so v vmesnem času našli svojem mesto na Leši. Malce se vleče obljuba rudnika, da zaključijo dela na cesti do Leše, potem pa je spet kocka na državi, ki bo morala podati vlogo za gradbeno dovoljenje. »Realno bi bilo, da se gradnja prične v začetku leta 2022« je prepričan Funkl.

Trenutno je na peticiji zbranih nekaj sto podpisov, v Hrastniku pa so vzpostavili preko 60 mest, kjer se na peticijo občani lahko podpisujejo. Prvopodpisani pričakuje vsaj 1000 podpisov, ki naj bi jih v sredini oktobra odnesli pred parlament.

»Če bo potrebno, bomo izvedli protest« je odločen Filipovič, ki ga, kot pravi, podpirata tudi hrastniška poslanca Ivan Hršak in Soniboj Knežak, slednji naj bi vodil način oddaje podpisov.

V podporo Domu starejših Hrastnik so člani Kulturnega društva Veter hoteli oktobra organizirati dobrodelni koncert, da bi zbrali prepotrebna sredstva za hrastniški dom. A jih je NIJZ gladko zavrnil, jezno poroča Filipovič, ki pravi, da odnehal ne bo. »Borimo se za naše starše, za nas in za naše otroke.«

Že desetletje se izmika gradnja doma na Leši

Print Friendly, PDF & Email