Doma 1+1=2 Zdaj gre zares! Dvigalo bo v kratkem

Zdaj gre zares! Dvigalo bo v kratkem

Odštevajo se dnevi, ko bo Knjižnica Toneta Seliškarja v Trbovljah dobila dolgo pričakovano dvigalo.

V mesecu marcu naj bi pričeli z deli, smo izvedeli na trboveljski občini. Dvigalo pa ne bo namenjeno le obiskovalcem knjižnice, temveč tudi strankam Zavoda za zaposlovanje ter ostalim obiskovalcem. Z dvigalom bodo dostop omogočili gibalno oviran, ki so bili sedaj omejeni le na spodnje nadstropje: »Na ta način bomo zagotovili lažji dostop gibalno oviranim v prvo nadstropje mladinskega oddelka knjižnice ter obisk Zavoda RS za zaposlovanje, kar jim je bilo do sedaj onemogočeno oziroma oteženo«.

Dela, ki se bodo pričeli prvi teden v marcu naj bi zaključili do junija. Knjižnica bo v času del nemoteno odprta, prilagojeno bo le delovanje knjižnice.

Investitor projekta vrednega 150 tisoč evrov je Občina Trbovlje, slabih 20 odstotkov pa bo pokrilo Ministrstvo za obrambo, ki ima v tej stavbi svoje prostore. Zakaj je zgodba z dvigalom do realizacije trajala toliko časa, na občini pojasnjujejo: »Ob tem želimo poudariti, da je morala občina predhodno odkupiti tri dele stavbe in za to nameniti približno 165.000 evrov ter dodatnih 8.000 evrov za dokumentacijo za gradbeno dovoljenje, da se je sploh lahko podala v izvedbo investicije vgradnje dvigala v objekt«.

Dvigalo pri knjižnici (spet) na čakanju

Print Friendly, PDF & Email