Doma Aktualno Zdravstveni dom, ki dela korake v prihodnost

Zdravstveni dom, ki dela korake v prihodnost

Pomanjkanje pediatrov zaenkrat rešujejo z zdravniki od drugje, razmišljajo o družinski ambulanti. Postavili bodo paviljon in parkirišče popolnoma prenovili. V kratkem tudi center za starejše in organizirani prevozi.

Direktor Zdravstvenega doma Radeče, Franci Čeč nam je zaupal nekaj podrobnosti o strateškem načrtu Zdravstvenega doma Radeče v obdobju od leta 2019 do leta 2023.

Predstavil je projekte, ki bodo nastali iz samega strateškega načrta. V fazi dogovarjanja so pri programu otroškega dispanzerja. Pediatra imajo in ta pokriva tako imenovani preventivni del otroške populacije, kurativni del pa rešujejo tako, da imajo ob četrtkih in petkih na voljo dva zdravnika, ki nista zaposlena v zdravstvenem domu Radeče.

V načrtu imajo strateško odločitev, ali bodo šli v to, da bodo zaposlili pediatra ali pa bodo mogoče ker to lahko in to dopušča zakonodaja, z družinskim zdravnikom reševali ta kurativni del.

Biokemični laboratorij

Drugi projekt v sklopu strateškega načrta je biokemični laboratorij, ki je bil pred približno dvema mesecema prenesen v Zdravstveni dom Radeče. Njihova ekipa dela že obratuje in zaenkrat ni nobenih posebnih težav, pojasni Čeč. Novost so tudi kamere po zdravstveni ustanovi, namenjene večji varnosti.

Specialistične ambulante

Franci Čeč

Naslednja stvar, ki jo je izpostavil direktor zdravstvenega doma Radeče, Franci Čeč so specialistične ambulante. Nekaj so jih že uvedli, to so na primer ortopedska, nevrološka in kardiološka ambulanta.

Ustanovljen bo center za starejše in organiziran prevoz

Zdravstveni dom Radeče se je z občino Radeče kot prvim partnerjem in Društvom upokojencev Radeče kot drugim partnerjem prijavil na razpis za vzpostavitev centra za starejše. Ta center bo postavljen v spodnjem delu zdravstvenega doma, na neizkoriščenem prostoru poleg fizioterapije. Center bo zastavljen kot hibrid med dnevnim centrom in medgeneracijskim centrom.

V programu je tudi nakup avtomobila, saj je večini starejših Radečanov zelo težko priti v Radeče za kakšen opravek. Društvo upokojencev Radeče bo zagotovilo prostovoljce, ki bodo omogočali brezplačne prevoze za ljudi, ki bodo potrebovali kakršnokoli storitev.

Novo parkirišče in paviljon

Zdravstveni dom Radeče naj bi dobil tudi novo parkirišče. Skupaj z občino bodo parkirišč popolnoma prenovili v poletnih mesecih, ko je pričakovana frekventnost pacientov manjša.

Pred zdravstvenim domom načrtujejo tudi postavitev paviljona, kjer bo čakalnica ali pa kaj drugega, kar bi pacienti potrebovali. Prav tako bodo urejali notranjost, čaka jih beljenje in menjava tal po celotnem zdravstvenem domu.

Komunikacija z mlajšimi generacijami

Ker se zavedajo, da dajo mladi veliko na socialna omrežja, kot so Facebook, Instagram, Snapchat in podobno, so pripravili strategijo, kako bodo komunicirali z javnostjo. Poskusili bodo najti rešitev, da bodo tudi mladi informirani o tem, kaj se pri njih dogaja, kje se lahko naročijo na določeno storitev, kakšne so čakalne dobe in podobno.

Župan Radeč, Tomaž Režun nam je povedal, da imajo na občini vsako leto določeno postavko s finančnimi sredstvi za zdravstveni dom in se le ta črpajo po potrebi.

Print Friendly, PDF & Email