Doma Aktualno Že leta vsi parkirajo pred blokom in nobenih težav. Potem pa …

Že leta vsi parkirajo pred blokom in nobenih težav. Potem pa …

Že tako malo mest za parkiranje, potem pa nagajajo še stanovalci, ki kličejo policijo, nas o nenavadni prijavi obvestita prebivalca Dola. Občana je očitno zmotilo parkiranje pod blokom, točno tam, kjer so že leta in leta parkirali malodane vsi. Ampak, ker je šlo za vozilo “nedomačina”, je to očitno nekoga pošteno zmotilo.

Občinsko zemljišče med bloki, kjer označenih parkirnih mest ni, a kaj hujšega, če tam parkira nekdo, ki “tja ne spada”. Klic na policijo in naj pišejo kazni. Pa smo za območje pri stanovanjskih blokih na Trgu borcev na Dolu pri Hrastniku preverili, sploh glede na to, da gre za območje, kjer parkirajo stanovalci, zaposleni na šoli in starši šolarjev ter vrtečanov, kje sploh je in kje ni dovoljeno parkirati – jasno – ne glede na to, ali ste tam doma ali ne.

Pojasnilo smo poiskali na policiji

Hrastniški policisti so po naših poizvedovanjih glede “prepovedanega” parkiranja na Dolu pri Hrastniku območje na Trgu borcev NOB temeljito pregledali in pojasnili, da – glede na to, da parkirišča niso vrisana, je parkiranje pod bloki dovoljeno, razen tam, kjer bi s svojim vozilom posledično ovirali dovoz, prehod, izvoz iz garaže in seveda prepovedano je parkirati tudi na označeni intervencijski poti.
Vozilo, ki je bilo parkirano pred stanovanjskim blokom in so ga policisti, zaradi prijave stanovalca popisali (tako kot so eden ob drugemu parkirana vozila na fotografiji) ni oviralo nikogar. “Zavedamo se, da je površina za parkiranje premajhna za vse stanovalce stanovanjskih objektov” je razumno pojasnil komandir PP Hrastnik Marjan Turnšek, ki občanom predlaga, naj pri parkiranju uporabljajo zdrav razum in tudi, če jih kakšno vozilo “zmoti”, pred klicem na policijo, poskusijo zadeve rešiti sami.
Obenem pa še pojasni – če bi vrisali parkirna mesta, bi tako bistveno zmanjšali število parkirišč, kar pa verjetno ne bi bila dobra rešitev za vse, ki kdajkoli tam iščejo prostor za svoje vozilo.
Sicer pa bodo hrastniški policisti v naslednji dneh pogosteje prisotni v okolici obeh osnovnih šol ter igrišč, kontrolirali bodo tudi gostinske lokale, še izvemo.
Print Friendly, PDF & Email