Doma Aktualno Že letos intenzivna dela na dveh zagorskih objektih

Že letos intenzivna dela na dveh zagorskih objektih

Prejšnji teden je Občina Zagorje objavila razpis za izvajalce za energetsko sanacijo Proletarca ter prenovo objekta Svea. 

Že v letošnjem letu se bo tako začela energetska sanacija objekta Proletarec. Obenem bo povsem novo vsebino s prenovo dobila tudi stavba Svee, v kateri naj bi svoje mesto dobili glasbena in baletna šola, v omenjeni stavbi bo sedež Regionalna razvojna agencija ter salona Svea. V poletnih mesecih 2021 bo stavba Svee nared za selitve, so danes sporočili z občine.

Oba projekta bosta sofinancirana tudi s strani Ministrstva za infrastrukturo. Ocenjena vrednost za Proletarec znaša dobrih 325 tisoč evrov, slabo tretjino naj bi pokrila iz državnih in kohezijskih sredstev. Skoraj 2 milijona evrov pa je težak projekt ureditve stavbe Svee, večina bo na občinskih plečih, sofinancerski del bo znašal nekaj manj kot 300 tisoč evrov.

Oba projekta sta vključena v Proračun Občine Zagorje ob Savi za leto 2020. Stroški, ki ne bodo sofinancirani s strani kohezijskih sredstev EU in MZI, bo financirala občina z lastnimi sredstvi.

Print Friendly, PDF & Email