Doma Aktualno Že spet ta nesrečni dom – tokrat poplava iz prvega nadstropja vse...

Že spet ta nesrečni dom – tokrat poplava iz prvega nadstropja vse do kleti

Po klicu občana, da po vseh nevšečnostih (nedavno še slovensko žarišče okužb s covid19), ki so jih imeli v Domu starejših Hrastnik tokrat v njem gori, smo seveda zadeve takoj preverili. Ni gorelo, je pa voda nenadzorovano tekla iz hidranta po nižjih nadstropjih objekta. 

Med preverjanjem delovanja hidranta se je odlomil ventil in voda je pričela iztekati. Direktor Drago Kopušar je poleg gasilcev, ki sta bila na licu mesta, priskočil na pomoč s svojo ekipo. Na kraj so hrastniški gasilci poklicali tudi okrepitve, saj je voda tekla vse od prvega nadstropja do najnižje točke v kleti 2.

Gasilci so pohiteli in v le dobrih dveh urah prečrpali vso vodo iz prostorov ter popravili odlomljen ventil.

Zaradi hitrega ukrepanja je škoda minimalna glede na situacijo, je prepričan Kopušar, ki ocenjuje, da so poškodbe nastale na stropnih ploščah. Podrobno objekta še niso pregledali, zato je možnost, da je voda poškodovala kakšno podnožje pohištva, še doda, najbolj pa ga skrbi, če je voda naredila kakšno škodo na panoramskem dvigalu.

Ob tem pa obstane misel direktorja, da stavba ni primerna za tovrstno izvajanje dejavnosti in se dnevno pojavljajo situacije, ki dokazujejo, kako nujno Hrastnik potrebuje nov dom za starejše.

NUJNO: V Hrastniku okužba v domu starejših in na zabavi z več kot 50 ljudmi

Print Friendly, PDF & Email