Doma Zasavsko Želijo si tudi kakšno novo članico

Želijo si tudi kakšno novo članico

Delujejo dobro, tako v občini Trbovlje kot zunaj nje. So prejemnice posameznih priznanj in pokalov, sodelujejo z mladimi po osnovnih šolah in vrtcih. Na letnem srečanju so bile prisotne vabljene članice sorodnih društev iz Zasavja in predstavnika združenja šoferjev in avtomehanikov Trbovlje.

Članice društva kmečkih žena in deklet Trbovlje so se v petek, 1. marca 2019 zbrale na letnem srečanju. Skupaj so pregledale dogajanja preteklega leta.

Letno srečanje je popestrila ga. Jana Mlakar Adamič, dipl. etnol. in soc.kult. s kratkim predavanjem „Kaj smo jedli v Zasavju”. Kratek povzetek, kaj smo Zasavci skozi stoletja jedli je bil zanimiv, predvsem pa poučen, poročajo članice.

Potrdile so tudi program dela za leto 2019 in si tako zadale kar nekaj nalog. Ponovno bodo izvedle tekmovanje v žetju pšenice na star način – s srpi , priredile božično novoletno razstavo v Delavskem domu Trbovlje, se prijavile na nekaj tekmovanj za peko in kuhanje, organizirale predavanja in sodelovale z mladimi v osnovnih šolah. Ne bodo pozabile niti na poučni izlet oziroma strokovno ekskurzijo, kot ji rečejo.

Po uradnem delu srečanja je sledilo družabno srečanje s srečelovom. Razšle so se optimistične in v upanju, da se v letu 2020 zopet vidijo in bodo poročila prav tako dobra kot do sedaj, če ne še boljša. »Pa kakšno novo članico tudi še želimo pripeljati,« nam je še zapisala Marija Skušek.

Print Friendly, PDF & Email