Doma Aktualno »Želim, da bi naslov zmagovalke Slovenske note končno nosila Hrastničanka!«

»Želim, da bi naslov zmagovalke Slovenske note končno nosila Hrastničanka!«

Gaja Kolenc, Hrastničanka, 18-letnica, ki obiskuje Srednjo zdravstveno šolo v Celju – letos bo postala maturantka, sicer pa je v svojem okolju znana predvsem kot pevka, ki vse zbrane na raznih lokalnih prireditvah s svojo simpatičnostjo in nežnostjo očara. V zadnjih treh letih je nastopala na praktično vseh možnih krajevnih in občinskih prireditvah v Zasavju. Je ena od finalistk pevskega tekmovanja Slovenske nota 2019. Na portal ZON.si objavljamo ekskluziven intervju …

Gaja, v svojem lokalnem okolju si že dlje časa znana kot pevka. Pa vseeno – kako bi se predstavila tistim, ki te še ne poznajo?

Prihajam iz Hrastnika in pojem odkar vem zase. Sem zelo pozitivna in vedno nasmejana oseba, ki zelo veliko govori. Leta 2010 sem se začela učiti solo petje pri Alenki Gotar. Zdaj pa se učim pri profesorju Nikolaju Nikoliću v Glasbeni šoli v Hrastniku. Zelo rada zabavam ljudi s svojim petjem in s svojim humorjem.

Bila si ena izmed prvih finalistk Slovenske note, in sicer leta 2017, ko si osvojila odlično 2. mesto. Zakaj si se odločila prijaviti na to tekmovanje še enkrat?

Na Slovensko noto 2019 sem se prijavila zato, ker mi je pred dvema letoma zmaga “ušla” za las. Resnično si želim zmagati, zato sem se odločila, da letos poskusim še enkrat z upanjem na zmago.

Letošnje leto boš v zgodnjih poletnih mesecih maturirala. Kaj pa potem?

Ko bom opravila maturo, se bom vpisala na Fakulteto za zdravstvene vede v Izoli. Upam, da bom tudi fakulteto uspešno zaključila, saj se želim po opravljeni diplomi zaposliti v kakšni večji bolnišnici. Torej bom kmalu postala diplomirana medicinska sestra! Mogoče se nato vpišem še na magisterij …

Veliko nastopaš s svojima dvema sestrama, med drugim na festivalu Fens leta 2011 v Kopru. Kako je prepevati s sestrama?

Z njima se zelo dobro počutim na odru, četudi se kdaj na vajah za nastope spremo, a spore hitro zgladimo. Trenutno pa večinoma nastopam sama, saj je starejša sestra zaradi srednje šole malce opustila petje. Povečini nastopam sama, predvsem v Celju in okolici, kjer zastopam našo šolo.

Kaj ti pomenijo tvoji domači in kako ti pomagajo na tvoji pevski poti?

Moja družina mi pomeni vse tako kot petje. So moja največja podpora in se lahko vedno zanesem na njih. Prav oni so tisti, ki so me opogumili, da sem se znova prijavila na Slovensko noto. Mami in ati me že od samega začetka podpirata. Moja mami vedno pravi, da sta moja največja oboževalca. Seveda pa me podpira moja cela »žlahta« s sestrama na čelu.

S Slovensko noto 2019 si predvsem želiš stopiti kot pop izvajalka na slovensko glasbeno sceno. Kakšno je tvoje mnenje o slovenski glasbi?

Meni je slovenska glasba zelo všeč. Marsikdo je ne ceni dovolj in imajo slabo mnenje o njej. Obenem tudi zelo rada pojem narodno zabavne pesmi. Čeprav večinoma nastopam s pop glasbo, še vseeno upam, da bom nekega dne v bližnji prihodnosti pela v narodno zabavnem ansamblu. To je glasba, ki me enostavno poživi. Mogoče pa se mi želja uresniči …

Kaj ti je najbolj všeč v Hrastniku? Zakaj ga imaš rada?

Predvsem mi je všeč, da ni takšnega hrupa in prometa kot v večjih mestih. Všeč so mi hribi, kamor se grem rada potepat, rada imam hrastniške gozdne poti. Ker tu živim od rojstva, mi je enostavno prirasel k srcu. Čeprav je tukaj zelo težko dobiti priložnost in “karto” za slovensko glasbeno sceno, mi je kraj res zelo všeč. Rada pa imam seveda celo Zasavje.

Pa še za na konec – kaj bi sporočila vsem Hrastničanom in Hrastničankam, zakaj te morajo podpret na finalnem dejanju Slovenske note 2019 in glasovati zate?

Ker si resnično želim, da bi naslov zmagovalke Slovenske note končno nosila Hrastničanka. Želim si podporo svojih sokrajanov, saj mi slednja resnično ogromno pomeni.

Gaja Kolenc se bo potegovala za zmago na Slovenski noti 2019 septembra v Hrastniku. Je ena od desetih finalistk, le eni pa bo uspelo zmagati in si s tem pripeti svojo prvo pesem, ki jo bo posnela v studiu ter izdala na slovenski glasbeni trg. Zmagovalko bodo določili publika v dvorani Delavskega doma Hrastnik, spletno glasovanje in strokovna komisija.

Print Friendly, PDF & Email