Doma Aktualno Želiš biti del Speculum ekipe, v prvi vrsti?

Želiš biti del Speculum ekipe, v prvi vrsti?

foto: artsci.ucla.edu

Organizatorji Festivala Speculum Artium tudi letos vabijo v svoje vrste prostovoljce, ki bi radi bili del ekipe.

Kot je povedala Vesna Jesih iz Delavskega doma Trbovlje potrebujejo prostovoljce, ki bodo pomagali pri informiranju, usmerjanju gostov ter razlaganju obiskovalcem o posameznih projektih. Zelo zaželeno je znane angleščine.

Letos festival poteka v septembru in sicer v četrtek, 13. septembra in traja do sobote, 15. septembra. Na e-naslov (vesna@dd-trbovlje.si) ali telefonsko številko 051 356 893 lahko do 20. avgusta sporočite, ali imate čas in kdaj. Prav tako potrebujemo vašo GSM številko.

V preteklih devetih letih se je Speculum Artium uveljavil kot vodilni festival novomedijske kulture v Sloveniji, zlasti zaradi vizionarsko usmerjenega prepleta novomedijskih produkcij z umetnostjo, tehnologijo in znanostjo. Vzporedno s festivalom Speculum Artium poteka tudi mednarodni festival video umetnostiDigitalBigScreen. V letu 2018 festival predstavlja 360-stopinjska video dela.

Namen festivala Speculum Artium je približati nove medije/intermedijsko umetnost in znanost širšemu občinstvu. Festival vzbuja zanimanje tako splošne javnosti, predstavnikov vseh generacij, kakor tudi interdisciplinarne stroke. Organizatorji festivala dajejo poseben poudarek izobraževanju, saj vsako leto za otroke in mlade pripravijo vodene oglede razstavnih projektov, pogovore z umetniki in znanstveniki ter delavnice s področja intermedijske umetnosti, znanosti in novih tehnologij.

Cilj festivala pa je informirati in navdahniti širšo javnost s sodobnimi dosežki v tehnologiji, znanosti in posledično tudi v umetnosti, ki niso zgolj nevtralna orodja, temveč dejansko soustvarjajo novo bistvo sodobnega človeka.

V minulih izdajah so na festivalu gostili priznane strokovnjake s področij kibernetike, robotike, virtualne umetnosti ter intermedijskih umetnosti, med drugimi organizacijami pa dobro sodelujejo z Ars Electronico iz Linza. Prav priznani gostje so zaslužni, da v treh dneh na festivalu naštejejo več tisoč obiskovalcev iz Slovenije in drugih koncev Evrope.

Preverite podrobnosti predstavljenih projektov (http://speculumartium.si/).

Print Friendly, PDF & Email