Doma Aktualno Živ dokaz, da se vse da! Kisovčanka Mihaela po 25 letih uresničila...

Živ dokaz, da se vse da! Kisovčanka Mihaela po 25 letih uresničila sanje

Mihaela se je odločila in svoje načrte uresničila.

Težko življenje jo je oviralo, da bi končala srednjo šolo. A vseeno pridnih rok, se je Mihaela iz Kisovca že v rani mladosti zaposlila. Po 25 letih delovne dobe pa je sprejela odločitev in se pogumno lotila končanja srednješolske izobrazbe.

Nikoli ni prepozno, je prepričana učenka Zasavske ljudske univerze.

Da je vedno še čas dokazuje simpatična Zasavka, ki se je nekaj odločila in to tudi storila. Mihaela se je vpisala v program pete stopnje in pred kratkim s šolanjem tudi zaključila. Zdaj ima odprte nove poti za zaposlitev, še mnogo bolj pomembno pa je, kot sama pravi, da je s pridobitvijo izobrazbe veliko dobila tudi na osebni rasti.

Mihaela je vedela, da zmore več. Na razgovorih za službo, pa jo je pomanjkanje izobrazbe oviralo pri doseganju ciljev. »Odprla so se mi nova obzorja in to bom izkoristila« pogumno doda Kisovčanka, ki bi s svojo zgodbo rada spodbudila tudi druge, da sledijo svojim željam.

Bi si želeli dokončati osnovno, srednjo ali višjo šolo? Vas je strah in ne veste, kako začeti?

Vodja šolskih programov in svetovalka na Zasavski ljudski univerzi  Tina Polajnar Povše je prepričana, da če se niste pripravljeni učiti, vam ne more nihče pomagati. Je pa tako, vlije upanja še najbolj prestrašenim – če pa ste odločeni, da boste šolanje dokončali, potem vam bo zagotovo uspelo.

Na Zasavski ljudski univerzi deluje svetovalno središče, v katerem skupaj z vami poiščejo, kaj želite, potrebujete in kako bi to izvedli. Lahko se odločite za vpis v osnovno šolo za odrasle, v srednješolska programa ekonomski ali logistični tehnik ter v višješolski program ekonomist. Poleg tega ponujajo tudi možnost izobraževanja za dvig kompetenc. Izberete lahko začetni tečaj nemščine, program Kako se znebiti finančnega stresa ali pa računalniške tečaje.

Jutri in pojutrišnjem V ŽIVO v Trbovljah in Zagorju

Svetovalno središče lahko bolje spoznate jutri (sreda, 23.9.) med 9. in 12. uro pred Sparom v Trbovljah in v parku v Zagorju. Njihova stojnica pa bo dostopna tudi v četrtek (24.9.) pred podjetjem ETI na Izlakah.

Na stojnici bodo mimoidočim ponudili informacije o možnostih za dokončanje osnovne ali srednje šole za odrasle, o aktualnih izobraževanjih za osebni in poklicni razvoj, kot nam še zaupa Valentina Uran, pa imajo pripravljene tudi uganke in darilca za vse, ki se bodo pri njih ustavili. Na stojnici v Trbovljah se bo pridružil tudi trboveljski delavski dom z eno od svojih zanimivosti.

In še – v petek, 25.9. ob 9. uri bodo v predavalnici DDT predstavili poklic socialnega oskrbovalca na domu.

Več informacij boste našli tudi na njihovi FB strani, na www.zlu.si ali preko telefona 03 56 31 191. Dobrodošli v njihovih prostorih v Zagorju (Grajska cesta 2) ali v Trbovljah (Trg svobode 11a).

Print Friendly, PDF & Email