Doma Zasavsko Žive jaslice na Podkumu

Žive jaslice na Podkumu

Kulturno društvo Podkum je letos prvič pripravilo Žive jaslice. Pri uprizoritvi Božične igre z naslovom V iskanju prenočišča so skupaj sodelovali člani odrasle in otroške dramske skupine.

Premierna uprizoritev je bila na Božič 25. decembra ob 18. uri pri Gasilskem domu Podkum, potem pa še ponovitev na praznik samostojnosti in enotnosti 26. decembra.

Zgodba je prikazovala Jožefa in Marijo, ki prispeta v Betlehem, a zanju ni več prostora. Prebivalci mesta ju zato napotijo k pastirjem, ki jima pomagajo najti zavetje za čez noč. Na poti ju je spremljal osliček Bučko, pri pastirjih pa so bile v ogradi tudi ovce.

 

Žive živali so tako zgodbi dodale poseben čar, igralci pa so morali svoje igranje prilagoditi
osličku.

 

Po končani igri so si lahko obiskovalci ogledali posamezna prizorišča na katerih so ostali nastopajoči. Vsi igralci so v igri tudi peli, vaje pevskega zbora
pa je vodila Brigita Prošt.

Za pripravo takšnega dogodka je potrebno veliko sodelovanja in povezovanja z
drugimi društvi in organizacijami, zato se člani Kulturnega društva zahvaljujejo
PGD Podkum, Župniji Šentjurij-Podkum in župniku Petru Bregarju, ŠD Podkum in Milanu Strnadu, Izletniški kmetiji Bajda, Romanu Savšku, KS Podkum, Stanki Škoberne, Andreji Zupančič ter Mihu Poboljšaj, Žagi Borišek, Mitju Dolinšku ter Kmetiji Vozelj.


Gledalci, so poleg domačinov, prišli tudi od zelo daleč. Množičnega obiska in pozitivnih odzivov so bili člani dramskih skupin zelo veseli in upajo, da jih obiščete tudi drugo leto.

Print Friendly, PDF & Email