Doma Aktualno Žive jaslice z božično predstavo v Kisovcu in na Izlakah

Žive jaslice z božično predstavo v Kisovcu in na Izlakah

Letos bo zgodbo prikazalo 12 otrok in mladih iz kisovške župnije in okolice. Člani župnijske dramske skupine Rosalinda bodo po dveh mesecih priprav uprizorili štiri predstave: najprej v DSO na Izlakah in nato še dvakrat v kisovški cerkvi, na pragu novega koledarskega leta pa še v izlaški cerkvi.

Božične predstave sicer pripravljajo že več kot desetletje, v kisovški župniji pa od leta 2012.

Preden zgodba zaživi na odru …

Po lastnem navdihu vsebino predstav (božičnih in velikonočnih, ki jih tudi uprizarjajo) spiše Blaž Vozelj, nato pa jo člani Rosalinde s skupnimi močmi izpopolnijo in udejanjijo.

Poleg vsebinske, tematske izvedbe vloženo delo zajema še pripravo scene in rekvizitov. Predstave so namenjene vsem: otrokom, katerim tako približajo Jezusovo rojstvo in odraslim, katere opomnijo na pravo bistvo božiča.

 

Kakšna vsebina božične predstave se obeta?

Zgodba bo obiskovalce popeljala v obdobje Jezusovega rojstva, torej v čas pred 2000 leti, v kateri bodo lahko spoznali, kakšen bi bil božič brez upanja in trdno sklenili, da želimo ohranjati (za)upanje, pravi Blaž Vozelj, koordinator skupine.

“V predstavo so na prav poseben način vpeti citati Jeana Vanierja, ustanovitelja Barke, skupnosti za osebe z motnjami v duševnem razvoju, ki je sledil temu zgledu pogumnega upanja in tem osebam, ki jih mnogi niso poznali in sprejemali, ponudil dom,” še opiše zapuščino začetnika Mednarodne Barka (L’arche), ki obsega več kot 150 takšnih skupnosti in nudi dom okoli 5000 članom, v 37 državah, na petih celinah.

 

Print Friendly, PDF & Email