Doma Aktualno Zlati tako v Litiji kot tudi v Trbovljah

Zlati tako v Litiji kot tudi v Trbovljah

Tako litijski kot tudi trboveljski dijaki so letos maturo opravili 96 odstotno. Oboji se lahko pohvalijo tudi z zlatimi maturanti.

Skoraj 7000 kandidatov je na 84 šolah opravljajo splošno maturo v spomladanskem roku. Kandidati so maturo opravljali iz 35 maturitetnih predmetov.

Gimnazija Litija

Kot že rečeno je bil uspeh na Gimnaziji Litija skoraj 96 odstoten, od tega je več kot 60 odstotkov dijakov maturiralo s prav dobrim in odličnim uspehom. “Še posebej pa smo ponosni na dve zlati maturantki” ponosno doda ravnateljica Vida Poglajen, ki se bo podrobnejše analize rezultatov še lotila.

Keršnikova: “Pomembno je znanje, za katerega pa ne dvomimo, da so ga v teh štirih letih prejeli dovolj za uspešno nadaljnje šolanje” 

Ravnateljica GESŠ Jelena Keršnik.

Imamo enega zlatega maturanta in dijaka s 100 odstotki pri kemiji, veselo razloži Jelena Keršnik ravnateljica GESŠ. “Na oba smo zelo ponosni, prav tako na vse druge maturante.” Izdelalo je 96 odstotkov dijakov – 51 od 53. Pomemben podatek je tudi, da so k maturi pristopili vsi dijaki, vpisani v zaključni letnik. Z rezultati so v Trbovljah zadovoljni, še doda Keršnikova in so jih pričakovali. Marsikomu je višja ocena za las ušla, a mejo je nekje pač treba postaviti. Sicer pa ravnateljica verjame, da niso vse le številke: “Pomembno je znanje, za katerega pa ne dvomimo, da so ga v teh štirih letih prejeli dovolj za uspešno nadaljnje šolanje”.

Število kandidatov na splošni maturi 2018 po regijah.
Print Friendly, PDF & Email