Doma Šport Zlato za Tino Baloh in Zalo Rozina na evropskem prvenstvu v Takekwondo-ju

Zlato za Tino Baloh in Zalo Rozina na evropskem prvenstvu v Takekwondo-ju

Od 12-15.4.2018 se je v Mariboru odvijalo evropsko prvenstvo v ITF taekwondoju za člane in mladince. Sodelovalo je 642 tekmovalcev iz 28 držav. Za reprezentanco Slovenije sta nastopili tudi članici kluba borilnih veščin Pon Do Kwan Zagorje, Zala Rozina in Tina Baloh.

Priprave za tekmovanje so se pričele pred meseci, ko smo s prijateljskim klubom Hyong iz Celja pričeli še tesneje sodelovati. S tamkajšnjim glavnim trenerjem Urošem Bernardom smo se dogovorili za skupne treninge, kajti v Zagorskem klubu ITF taekwondoja ne gojimo. Pod okriljem Športnega kluba Hyong Celje sta naši tekmovalki spoznali detajle o načinu borbe, ki je zelo podobna borbam v kickboxingu, v disciplini light contact. Treningi taekwondoja pod mentorstvom Uroša Bernarda v kombinaciji s kickboxingom, ki ga dekleti trenirata že vrsto let pod mentorstvom Primoža Bračiča se je izkazala za dobitno.

Zala Rozina je premagala dve nasprotnici in izgubila v četrtfinalu proti borki iz Rusije. Osvojila je 5-8. mesto med mladinkami do 50kg. Tina Baloh je premagala vse svoje nasprotnice in osvojila naslov evropske prvakinje med mladinkami nad 65kg. Z odličnimi borbami sta si prislužili tudi nastop v ekipnih borbah mladink. Dekleta v sestavi: Tina Baloh, Zala Rozina, Alisa in Larisa Žagar Slemenšek, Maša Kenjalo in Petra Gobec so premagale vse svoje nasprotnice in se povzpele na vrh Evropskega mladinskega taekwondoja.

Velika zahvala za uspeh gre Urošu Bernardu in klubu Hyong Celje, ki je v naših tekmovalkah videl velik potencial, jim omogočil dodatne treninge in jih vzel pod svoje okrilje. Prepričani smo, da bomo s sodelovanjem nadaljevali, se drug od drugega učili in napredovali.

Print Friendly, PDF & Email