Doma Šport Zmaga dolskih rokometašev v Ljubljani

Zmaga dolskih rokometašev v Ljubljani

RK Krim – Olimpija : RK Dol TKI Hrastnik 23:25 (11:12)

Dvorana na Galjevici – 7.4.2018. Gledalcev 63. Sodnika Kržan Tomaž in Romih Matic

RK Krim: Hvala Stojanovič (7obramb) , Pikovnik, Rebevšek(2obrambi); Lukman 2, Miličević A., Jaklič, Miličević U. 4(2), Arih, Leskovar, Kljun 3, Žabjek 8(2), Grbič, Kolmančič 4(1), Pintar. Trener Brulec Boštjan

RK Dol: Seme(14obramb), Kos; Brilej 7, Klepej 7, Ajdari 2(1), Moljk, Zobarič, Pintar, Bauerheim, Blagotinšek, Hribšek 4, Cigler 3, Ramič, Ribič, Simončič 2. Trener Sirk Aleš

Sedemmetrovke: 6(5); 2(1)
Izključitve: 10 minut; 16 minut

Dolski rokometaši se z gostovanja v Ljubljani vračajo s pomembno zmago in novima dvema točkama. Zmaga je povsem zaslužena, čeprav so se domači dolgo upirali in bili vse do zaključka srečanja trn v peti Dolanov.

Srečanje je bilo vseskozi izenačeno in z minimalno prednostjo dolskih rokometašev. Ko je Klemen Brilej v 11.minuti zadel za 5:3,je že kazalo, da bodo Dolani imeli v nadaljevanju lahko delo. A domači se niso predali. Po dveh golih Jake Žabjeka so izid kmalu poravnali, že v naslednjem napadu pa je domače v novo vodstvo popeljal Vid Lukman. A so se kapetan Gregor Klepej in njegovi soigralci še pred zaključkom tridesetih minut zbrali in z zadetkom slednjega , na odmor odšli z minimalnim vodstvom.

Tudi drugi del je v uvodu potekal izenačeno, potem pa so domačini v 36.minuti povedli 15:13. Vendar to vodstvo ni bilo dolgotrajno, saj so Dolani kmalu izničili prednost domačih in z zadetkom dolskega kapetana v 46.minuti povedli za +2 (19:17). V tem delu srečanja je izvrstno delovala dolska obramba, in tudi na tej tekmi je ves svoj talent pokazal mladi vratar Žiga Seme, ki je branil strele domačih napadalcev iz popolnoma čistih situacij.

V živčni končnici, za kar sta deloma, z nerazumljivimi izključitvami na dolski strani, pripomogla tudi sodnika, sta obe ekipi zapravili kar nekaj napadov, še posebno to velja za domače. Z dvema igralcema manj so se Dolani v zadnji minuti uspešno ubranili, v zadnjem napadu pa je Luka Cigler postavil piko na i težki, a popolnoma zasluženi zmagi.

Ta zmaga Dolanov in pa poraz največjega tekmeca, Škofljice, pelje dolske rokometaše zopet na mesto, ki vodi v višji rang. Do konca tekmovanja so še štirje krogi in vse do zadnjega, 26. kroga se bo bil ogorčen boj za to drugo mesto.
V naslednjem krogu dolski rokometaši v dvorani Dolanka pričakujejo rokometaše Drave s Ptuja, Škofljica pa gosti Krško.

Print Friendly, PDF & Email