Doma Šport Zmaga pivovarjev v Dolanki

Zmaga pivovarjev v Dolanki

Foto: Jan Kraner
NLB liga/7.krog
RK Dol TKI Hrastnik – RK Celje Pivovarna Laško 23:40 (9:18)
Dol pri Hrastniku – 20. 10. 2018. Dvorana Dolanka, gledalacev 400.
Sodnika: Gorenc in Kočevar
RK Dol TKI Hrastnik: Seme, Nunčič, Rkman; Brilej1, Ajdari 6/2, Grušovnik 7, Pintar, Bauerheim 2, Gospodarič, Hribšek, Ramič, Ribič, Jakopič, Simončič 1, Koprivc 6/1; trener: Aleš Sirk
RK Celje Pivovarna Laško: Pantjar, Ferlin; Vujović 8/5, Jurečič 3, Malus 1, Kljun, Košec 2, Razgor 7, Ovniček 2, Nenadić 4, Accambray 3, Kodrin 5, Horžen 1, Anić 3, Bećiri 1; trener Tomaž Ocvirk

7m: 3(3);5(5)
Izključitve: / min; 2 minuti

Foto: Jan Kraner

Dolski rokometaši so v soboto v 7. krogu lige NLB v dvorani Dolanka gostili aktualne državne prvake – rokometaše RK Celje Pivovarna Laško. V zgodovino se bo srečanje teh dveh nasprotnikov zapisalo kot sploh prva odigrana prvenstvena tekma, dolski publiki pa se je tokrat v vlogi trenerja pivovarjev predstavil Tomaž Ocvirk, ki je v daljni sezoni 1997/98 igral tudi za dolske rokometaše.

Foto: Jan Kraner

Že pred samim srečanjem je bilo popolnoma jasno, da so gostje kljub težavam s poškodbami absolutni favoriti, vprašanje ki se je zastavljalo je bilo le, s kakšno razliko se bo ta dvoboj končal. Tudi domači so v tekmo šli zelo oslabljeni, že prej poškodovanemu Koprivcu, sta se pridružila še kapetan Gregor Klepej in Domen Hribšek, zaradi službenih obveznosti pa je bil odsoten Aljaž Zore.

Foto: Jan Kraner

Po treh minutah igre je na semaforju polne Dolanke pisalo 0:3, pri čemer so bili hitri pivovarji uspešni predvsem iz protinapadov in jasno je bilo, da bo domača obramba pred zahtevno nalogo. Tudi po minuti odmora domačega trenerja Aleša Sirka v 9. minuti, se stanje ni kaj bistveno spremenilo. Celjani so še naprej narekovali oster tempo, temu pa so domači le stežka sledili. Če ne bi v dolskih vratih nekajkrat uspešno posredoval vratar Klemen Nunčič, bi bila razlika lahko še dosti višja. Tako pa je bilo na polovici prvega polčasa +6 za Celje (4:11) in ta razlika je nato ostajala vse do zaključka prvega dela. Potem pa so gostje s tremi zaporednimi goli pobegnili na 9:18 in s tem rezultatom se je končal prvi polčas.

Foto: Jan Kraner

Tudi v nadaljevanju gostje niso popuščali, zadevali so iz vseh položajev, domačim pa kljub borbenosti in podpore s tribune ni uspelo zaustaviti naletov le teh. Razlika je tudi v drugem delu naraščala, čeprav sta pri gostiteljih Luka Koprivc in Matic Grušovnik  poskušala omiliti visoko prednost, pa je na drugi strani celjska vrsta imela vedno pripravljen odgovor in na koncu zasluženo vknjižila dve novi pričakovani točki.
Sledi krajši premor zaradi reprezentančnih aktivnosti, prvenstvo pa se nadaljuje 3.11. z 8.krogom, ko v Dolanko prihaja RK Maribor.

Print Friendly, PDF & Email