Doma Aktualno Zmeda v Hrastniku: Kdo je zdaj moj zdravnik?

Zmeda v Hrastniku: Kdo je zdaj moj zdravnik?

Že tako se občani nikakor več ne znajdejo kod in kam v Zdravstvenem domu Hrastnik, kjer gre situacija z zdravniki v zadnjih dveh letih v neznano, zadnje dni pa niso našli niti podatkov o odprtosti ambulant, saj spletne strani enostavno več ni.

Zakaj bi imel osebnega zdravnika, če ga nikoli ni, ali pa se menjajo na 2 leti?

Bralci opisujejo, kako se vsak pacient, ki pride v čakalnico sprašuje, kdo ga bo sprejel, ali še ima svojega zdravnika …Občanka, nekaj čez 50 potarna, kako se je dvakrat opredelila in obakrat izgubila osebno zdravnico. »Ali ima sploh smisel to opredeljevanje« se jezna sprašuje »ko pridem v svojo ambulanto pa me obravnava nekdo drug, ki pač nadomešča.«

Prav pred tednom dni smo Gregorja Pajića, ki ostaja v.d. direktor vse do konca postopkov za izbiro stalnega direktorja, prosili za podatke, katere ambulante delajo in kdo od zdravnikov dela v kateri od ambulant.

Pet ambulant družinske medicine, nam našteje Pajić. Tri v sklopu doma in dve koncesionarki, od tega ena na Dolu. Nosilci javnih ambulant so družinski zdravniki Betim Ejupi, Dragan Ristić, in Vesna Trifoni, ki naj bi že lansko leto iz Hrastnika odšla drugam, a njena ambulanta očitno ostaja.

Ko smo želeli preveriti, kako delujejo njihove ambulante in, koga od zdravnikov dejansko najdemo v njihovih ambulantah, smo naleteli na dejstvo, da spletne strani več ni. Direktor je obljubil, da naj bi predvidoma februarja postavili novo spletno stran, kjer bodo objavljeni vsi razporedi za delo ambulant. Medtem pa ostaja “mrk”.

In še …

Pediatrija je še vedno pod okriljem Katarine Potušek Kuhar, nosilka ginekološke ambulante pa je od odhoda Jelke Markovič – Cvetka Skušek Fakin, nadomestne zdravnice v taisti ambulanti pa še Nataša Kočnar in Olivera Milanović.

SORODNI ČLANKI:

Vsak dan manj zdravnikov, se lahko zdravstveni dom celo zapre?

Print Friendly, PDF & Email