Doma Aktualno Znani so kandidati za župane

Znani so kandidati za župane

V Trbovljah bo kandidatov celo več od pričakovanih. Za županski stol se bodo potegovali: Jože Pustoslemšek, ki ga predlaga Rafael Žlak in skupina volivcev, javnost pa ga je najbolj spoznala v borbi za direktorski stol na Komunali Trbovlje. Po parlamentarnih volitvah, se bo na lokalnih pojavil tudi Bojan Kovačič, ki ga predlaga predsedstvo mestnega odbora SNS Trbovlje. Še eno ime, ki se bo ponovilo po parlamentarnih volitvah je Sibila Ložina iz Socialnih demokratov. Občinski odbor stranke DESUS je predlagal Gorazda Kajiča, barve SDS bo zastopala zdravnica in občinska svetnica Alenka Forte. Nastopil bo tudi novinec med politiki Andrej Bregar, ki so ga predlagali Matic Cestnik in skupina volivcev. Ponovno pa se bo za podporo volivcev borila županja Jasna Gabrič z Listo Jasne Gabrič za Trbovlje.

V Zagorju bo znova kandidiral dolgoletni župan Matjaž Švagan in njegova ekipa Zagorje gre naprej. Nova Slovenija je tokrat predlagala Bojana Simončiča, ki je v prejšnjem mandatu zastopal barve SDS. Kot kandidat Slovenske ljudske stranke bo volivce prepričeval podjetnik Alojz Jelševar. Znova kot kandidat za župana bo nastopil Željko Železnik pod okriljem SD-ja. Poleg župana, vsi so vsi trije kandidati že v tem mandatu sedeli občinskem svetu.

V Hrastniku je kandidatov sedem. Po podporo volivcev se je obrnila nekdanja poslanka Vojka Šergan iz SMC. Z Listo Naš Hrastnik bo Hrastničane poskusil prepričati Marko Funkl, ki je že sedel v občinskem svetu. Prav tako svetniki, ki bi sedli na županski stol, so še Franc Bokal z ZL DSD, Gregor Pajić in Božo Majcen. Predstavnik Liste za našo dolino je Jani Medvešek, v županski boj pa se je ponovno podal še Darko Šrenk z stranko Socialistična partija Slovenije.

Najkasneje 26. oktobra bo znano, ali so kandidati potrjeni oziroma zavrnjeni. Po tem se bodo izvedla še žrebanja za vrstni red na volilnih lističih.

Print Friendly, PDF & Email